Tuesday, August 11, 2009

Part 03 ponteng induksi

Telah dimaklumkan kepada saya, bahawa ada lah beberapa insan part 03 yg ponteng induksi. Satu kes sebagai contoh : siswi part 03 - bila kita telefon tanya kenapa belum dtg lagi induksi ini (malam semalam), beliau bagi alasan, banyak assignment (mlm semalam) dan kalo nak ganti datang hari Rabu, dia akan letih sebab dia ada koko (repeat koko la tu) maka dia tak dapat datang.

Aduhai warga PERUBAHAN......

Biasa la dah jadi student ni, kita ada banyak assignment. Kita letih. Dan bukan kita sorang je mcm tu. Seluruh warga PERUBAHAN pun mcm tu. Tapi org lain aktifkan diri dalam aktiviti PERUBAHAN boleh lak tingkatkan pointer, sambil perbaiki kemahiran insaniah peribadi (self soft skill). Ramai budak2 penerima Anugerah Dekan yang aktif dalam PERUBAHAN. Dan ramai yang bila aktif dalam PERUBAHAN, boleh lak jadi penerima Anugerah Dekan. Mereka ini tidak pernah merungut pun, tak pernah bagi alasan byk assignment dan akan letih tubuh badan pun. Mereka yang aktif ini, semakin bergeliga dan ceria jer.....

Saya rasa, bukan saya je meluat dgn bdk2 yg bagi alasan ortodoks mcm nih. Malah beratus2 lagi bdk2 PERUBAHAN dan alumni PERUBAHAN, serta pensyarah2 QS khususnya yang menyampah dgn taktik tak semenggah manusia malas lagi sengal nih.

Maka......

Bagi mengawal gejala tidak sihat ini drpd terus berleluasa di kalangan part 03......dan jugak part 02, part 4 part 06 dan part 07-11....dan bagi berlaku adil kepada semua pihak

saya akan mengenakan denda terhadap mereka yang ponteng induksi dgn part 01 ini, dengan menulis essei sebagaimana denda terhadap part 01 juga (rujuk blog post sebelum ini)

  • part 01 - 3000 patah perkataan (rujuk blog post sebelum ini)
  • part 2 - 3500 patah perkataan
  • part 03 - 4000 patah perkataan
  • part 04 - 4500 patah perkataan
  • part 05 - 5000 patah perkataan (yg belum p prktkal)
  • part 06 - 5500 patah perkataan
  • part (07- 11) - 6000 patah perkataan

Siapa yg akan kira perkataan ni?

Dah ada AJK yg rela nak kira.....

46 comments:

Anonymous August 11, 2009 at 11:32 AM  

erk cik teh..nape part 6 terlalu bertimbun2 patah perkataan tuh..huwaaaaaaaaaaaaa..........

optimus prime August 11, 2009 at 1:47 PM  

caya la cik teh... tindakan sgt tegas utk mengawal gejala tidak sihat daripada terus berleluasa. nanti adik2 ni mesti xda hal nak buat thesis time degree. dah terer menulis ribu2 patah perkataan.

cikteh August 11, 2009 at 3:05 PM  

Dear part 06.
Nape part 06 terlalu bertimbun dendanya? Sebab saya sgt yakin part 06 tidak akan ponteng induksi ni. Sebab korang batch paling matang, dan bior apa pun datang menghalang korang mesti datang nyer la. Tapi kalo korang tak datang, saya adalah antara insan paling kecewa. Dan saya sgt tak suka bila dikecewakan. Nak hilangkan kekecewaan itu, saya perlu mengubatnya dgn membaca. So, kalo korang yg bagi saya kecewa, maka esei korang yg perlu saya baca. Oleh kerana sgt kecewa, saya perlu baca esei yg sgt panjang. 5500 tu kira ok la utk mengubat kecewa saya..

ming ming of wonderpets August 11, 2009 at 3:13 PM  

cik teh

5500 patah perkataan????

adussss.......

patah pen...
patang tangan...
aisehmen...
tolong la jangan....

part 3 yg tak ponteng August 11, 2009 at 3:40 PM  

btol cik teh. sy pun meluat lg menyampah ke bdk ni dan mereka yg sewaktu dgn nye. mcm la dia sorang jer ader asgnmt. mcm la dia sorang jer part 3. kami part 3 laen ni leh jer join induksi semlm. bikin malu batch jer r

part6 August 12, 2009 at 1:24 AM  

huhuhu...kalo part6 yg ponteng suruh je dieorg buat novel cikteh br gempak hahahahaha

setiaberusaha - geng kasut skola August 12, 2009 at 10:14 AM  

kami, geng 'kasut skola' dr part3, yg lum lg join induksi ari isnin ari tu, berjanji xkan ponteng mlm ni. kami suka induksi. kami xmo wat tesis. pun xmo wat novel. kami ada byk asgmt. tp xde byk pen biru nak tulis esei. kami xprnh pun wat esei lebih dr 1000 words. dan, ya....kami pun menyapah lagi meluat kat siswi part3 yg mngada2 xnak dtg ari isni tu ari atas sb byk asgmt n letih.

milky-susu August 12, 2009 at 11:25 AM  

part two semalam ngader2... grm kami part 4. buat muka plak tu.. isk, bdk 2 skrg... +_+

part6 August 12, 2009 at 11:39 AM  

induk je part2 tu cikteh....

Wonderpet dah menyampah!!!! August 12, 2009 at 12:23 PM  

sape yang mengada2? part 2 ke part 4? suruh kitorang conduct but u all still terhegeh2 brade kat situ tu knape? and sibok2 plak nak jadi kpale smalam... sape lagi bsar kepala? kami or kamu....

cikteh August 12, 2009 at 4:47 PM  

wey... part 2 jgn kepoh. nanti u ol naik part 4, u ol handle la dgn plg baik. tgk mcm mana u ol nak handle bdk2 part 1 lak

Anonymous August 12, 2009 at 6:53 PM  

knape kne gaduh ant cnior2 nh...akak rase adik2 da slh phm nh..actually,part 4 bukan saje2 nk menyelit2 or pape tyme induksi tu..induksi nh dorg yg incharge,so dorg kne selia every part yg hndle induksi mlm tu wpn part 6...nh kre kes slh phm lar nh,cbe berfikir sec matang sket..take it as easy dik..jgn smpai objektif asal induksi nh tersasar...kte nh role-model kpd adk2...lgpn,kte nh 1 keluarga besar qs..septutnye saling respect each other....so,think positive n relax2 k..enjoy lar tyme induksi nh,...korang akan tau manfaatnye ble da kuar dr uitm perak nh..ble da msok lam induksi..barula korang akan merindui perubahan perak n keluarga besar nh..from,k.are-in

Anonymous August 12, 2009 at 6:55 PM  

eh..pembetulan tuk comment kt atas nh..bkn masok lam induksi..tp,industri@dunia pekerjaan..

fan cik teh August 12, 2009 at 8:43 PM  

Cuba letak sikit ego.Bila semua bagi komitmen secara ikhlas,bekerja sebagai satu kumpulan, tiada istilah part, senior dan junior.Kita cari persamaan bukan perbezaan.Kalau lepas induksi pun ada yang masih tak puas hati lagi,memang program induksi ni satu program yang tidak berjaya.
P/S:Hanya memerhati dari jauh.Teringat zaman berprogram di UiTM Perak.

cikteh August 12, 2009 at 9:46 PM  

teringat jgk kat batch2 sebelum nih. banyak sekali menolong dan menyokong. PRUBHN tidak jadi spt skrg tanpa mereka. terima kasih my wonderpets

teringat juga kata2 Sukarno bekas Presiden Indonesia, "berikan aku 10pemuda, akan ku pindahkan sebuah gunung"

Kita ni ada lebih 1000 pemuda-pemudi. Usahkan nak anjak gunung, nak gegarkan induksi ni pun payah

sifir kucing August 13, 2009 at 3:12 AM  

wahai pemuda2 part6 moh la kite gegarkan induksi untuk terakhir kalinya...bagi cikteh bangga...

Anonymous August 13, 2009 at 3:54 AM  

da dgr da luahan2 ex cnior2 n bkl ex-cnior korang termasuk cik teh...pk bebaik dik,sok2 kte akan nyesal ble da kuar dr uitm nh..byk kenangan2 bersama perubahan nh..wpn dulu paksarela join xtvt skrg mmggggg relaaaaaaaa ati...syg qs...syg cikteh..tq 4 ur concern...are-in..

part 1 kompius August 13, 2009 at 10:27 AM  

kteorg part 1 tgh blur skan cik teh,,,ad kkak2 kate yg kteorg kne g induksi tiap2 mlm,,ad yg ckp kne g induksi ikt group yg dh djadualkan,,cm klau yg dh kne g hri isnin da xpyh g dh tok hri yg laen selaen hri jmaat nie,,,xtau ar cmne,,xnk ar kne dnda,lth 2..

sifir kucing August 13, 2009 at 11:22 AM  

part1...jumpe mlm nie.....kite main sifir kucing....

SENIOR baik punyer.. August 13, 2009 at 3:03 PM  

uish.. bergadus gadus gaduss.... kpd wonderpet menyampah, isunya di sini, kta kna lar hormat senior wahai budak2 kecik....

pt2 gambler August 13, 2009 at 11:59 PM  

ahaha wonderpet tu salah cara penyampaian dia nak cuba maksudkan even dia try conduct tapi jgn kata part 1 and pt 2 pt 4 pun buat muka pelik. then bila hamba allah tu buat smtg brado2 part 4 dengan muke penuh keangkuhan memandang dan menyebabkan hamba allah pt2 tsebut trasa kecil.. apepun yang handle group 2 pt 2 mmg cayalah akak. ksabaran tbaik even pt1 n pt2 cam taik punye kerjasama. tapi akak2 dan abg2 yang suka main maki2 jgn la teruskan mulut busuk anda tu.. maki2 dalam post motem cukupla. kalau tsilap org hancur badan. contohi la akak2 group 2 dgn penuh ksbaran menyelia group yg seolah2 gerombolan kanak2 pasif ber iq 40.

kekalkan tradisi August 14, 2009 at 12:53 AM  

hahahaha....tp mlm ni induksi part6 terbaik....semua bg sokongan yg terbaik...kalo semua pemuda part6 ni bergabung fspu pon boleh dialihkan!!!

kekalkan tradisi August 14, 2009 at 12:54 AM  

hahahaha....tp mlm ni induksi part6 terbaik....semua bg sokongan yg terbaik...kalo semua pemuda part6 ni bergabung fspu pon boleh dialihkan!!!

Wonderpet stay kat bili.. Demam~ T.T August 14, 2009 at 10:30 PM  

hoho... ape yang xpuas ati patot diberitau skrang... tapi bende dah lepas... yang baik tu datang dari Allah.. yg xbrapa baik tu dari kelemahan diri kita sendiri... no more revenge... no more backbiting...
live in peace~ what ever it is, cik teh buat semua untuk kebaikan~

nea syazwanie August 15, 2009 at 5:20 PM  

tak kisah la ape dendanye.. tp semua tue sebagai pengajaran. jgn la kite bwat perkara yang org tak suka. sbb nati ble owg da benci kite.. byk la kata-kata laknat yang di berikan. mcmmane hidup kita nak diberkati kalau hari2 ader owg sumpah kita.. btol tak????

razl August 15, 2009 at 5:41 PM  

dlm ssbuah bath 2, tk smua truk..
cuma sglntir shj yg tiada rs brtanggungjwb..
biasa la,yg baik 2 dtgnye dr Allah..yg bruk 2 dtgnye dr dri kte sndri..

PUB - KP AP114 August 15, 2009 at 5:52 PM  

Saya harap semua senior mengambil bahagian. Tanpa penglibatan anda, induksi ini tidak akan berjaya.
Kalau keadaan tidak dapat dikawal, PUB akan ambil tindakan yang sewajarnya.
Kalau boleh tidak perlulah ambil tindakan, memandangkan anda semua adalah pelajar2 bijak pandai semua.
Walaubagaimana pun semua part 06 mesti menunjukkan contoh tauladan yang baik.

Anonymous August 16, 2009 at 11:53 AM  

hmmm..
bg0s la klau smue taw sal unite lam persatuan kte ni..
tp npe prlu nk mlukn org yg xdtg indksi 2...
sy rse xprlu la nk hboh2 kn lam bl0g ni...
lgp0n bkn die s0rg je xdtg indksi...
de lg dak2 len yg lgsung xjejak kaki kt indksi pat 1 tu taw...
sy bkn nk backup die or sape2...
tp kn mmg awl2 ag time snrai nme klua 2 kn da tlis sape xprgi indksi akn dknakn dnde...
s0,just knekn jela dnde kt d0rg yg xprgi indksi 2..
kte smue xb0ley nk salahkn die 100%..
mgkn alasan die 2 ortod0ks...
tp sape taw keadaan die yg sbenar..
buat yg p0nteng 2,jgn buat lg taw..
perubahan ni mlik kte smue..kte smue yg kne same2 unite naikkn nme perubahn kte ni..
sy dsini wkil dr smue p2 & p3 nk m0hon maaf la ngan smue wrga prubahan,trutamenye sape2 yg trlibat secare lgsg lam mnjayakn indksi ni..maafkn salah silap kteorg k..papehal pon...perubahan tetap n0.1...hidup PERUBAHAN!!!
~~ikhlas dri 'hti ini yg rse nk leave cmment gk' heheeh

Anonymous August 17, 2009 at 9:47 AM  

fuhh..bia btol..nseb bek peg ..(dayah qs1b)

Anonymous August 17, 2009 at 2:32 PM  

hahahah..ganas betul lah denda sekarang ni..cik xda diskaun ker?(cik teh pantang org mintak diskaun ngan beliau)hehe..sebaik kanak2 p5 praktikal ya cik??xla kena tempias denda..bagus cik bagi denda cik,timbul keinsafan siket.dari duduk jer dlm bilik.busan laa..kami praktikal ni,even banyak keje pun rindu nk buat keje persatuan..miss perubahan so much..saket kepala belajar lain dengan sakit kepala buat kerja persatuan..belajar ujung2 hangpa skor paper..lau buat persatuaan memang la tak da paper yang nk diskor kn..maka dengan itu..disitulah tiada stressnya..hahahaha...bagi sesiapa yang tidak menghadiri aktiviti yang disediakan.sangat lah rugi,sbb korang mana nk jumpa persatuan yang aktif mcm ni kat u lain?(ceh aku pun xtau)tapi sesungguhnya qs kat tempat saya praktikal ni,kagum yang teramatlah melihat blog milik persatuan kita ini,sarat dan senak dengan aktiviti,katanya,"WAA!!AKTIFNYA PERSATUAN YOU A??"haha..bangga siot!!ada persatuan macam ni..bangga x??hehe..cik bangga x??

Ore Kito August 17, 2009 at 2:41 PM  

SUMBAT WEYYYYYYYY!!!!!!!!!

Anonymous August 17, 2009 at 2:41 PM  

tau x apa yang bisa anda2 semua anak perubahan perolehi dengan menyertai aktiviti didalam persatuan?
1. anda akan merasakan keceriaan yang tumpah dari poket cik teh yang memang sarat dengan kegembiraan itu
kalau korang join buat keje lagi laa bes sbb
2.anda akan belajar bagaimana nak menguruskan majlis
3.anda akan belajar bagaimana cara untuk berdikari
yang paling korg kna tahu apa yang korang akan dapat adalah
4.rasa susah payah menyediakan sesuatu majlis,justeru membawa kepada keinsafan..(susahnya laa org buat majlis ni sebenarnya)
lantas anda akan merasakan seperti ingin berterima kasih kepada ajk yang telah bertungkus lumus buat keje untuk sediakan majlis untuk korang.(takda laa korang xnk dtg majlis yang disediakan dgn alasan -xberminat).

Anonymous August 17, 2009 at 2:47 PM  

haha..leyh jadi medan gadoh ni cik...budak2 ni mcm berperang jer kat blog ni..

Part 1 August 17, 2009 at 3:04 PM  

tibai la....... dah tak datng tanggong ar bnyak alasan... huh! mmg tak adil, kite part 1 dtg, nak kte bnyak assgmt, kite pown bnyak assgmnt jgk so.... deal...!!!!! sape yng tak dtg pd mlm induksi...

Anonymous August 18, 2009 at 12:08 AM  

A stuck up Blog. So called Local University. lol.

cik teh August 21, 2009 at 10:13 PM  

"Anonymous said...
A stuck up Blog. So called Local University. lol.- August 17, 2009 9:08 am"


Who ever u r....this local U stays local for the local reasons....this local U stays local yet vocal to the right place and for the right reasons...and this local U stays local for the local people and for the reasonable people...

This blog is meant for the members of a society called PERUBAHAN. This blog stucks up for the members only. This blog does not welcome those who stuck up to local U for the sake of stucking up unreasonable habits.

Anonymous August 22, 2009 at 12:27 AM  

heheh..pdan mke dak stuck up blog..
kne setempek ngan c.teh..
hahhaha

.:iLLuSTraTOr oF HaTi uNGu™ August 22, 2009 at 1:38 AM  

jangan marah2 cik.. ape kate comment ni di private an sket.. hanya yang berdafta je bleyh coment.. br le xda tikus2 provokasi hidup dicelah2 pembangunan persatuan neyh.

cikteh August 23, 2009 at 1:41 PM  

suka ayat tu....tikus2 provokasi...di celah2 pembangunan persatuan....luv u for that

budok ganu... August 26, 2009 at 1:18 PM  

aku wkil part2...dlu pon ak x gi jgok indksi,tp lepah cik tah ngajor aku..aku terus gi mane2 event cini...aku malu la kat die... bdak part3 ni belagok je lbih.mentg2 die rmai... induksi ponteng... bajet hebat...malu la skit...aku yg x brape nk brdsplin ni pon gi...hormat sket cik teh 2 weh.....

cikteh August 27, 2009 at 11:27 AM  

wah....!!

membaca komen2 kat sini jap tadi membuat hati dah mula kena singgung dari pelbagai penjuru, mcm bola snooker

tetiba 'budak ganu' telah menceriakan hati saya, yg skrg dah kembali ceria bergerak ke satu matlamat untuk maju ke depan membawa perubahan kepada PRUBHN (bergerak mcm bola bowling pulak)

thanks la budak ganu part 02 ni. who ever u r....luv u for that

ubi August 28, 2009 at 10:57 AM  

alaaaa
sng cite suh die kira pasir 1 beg
huh
hampeh!!!'

kentang August 28, 2009 at 11:07 AM  

woi
budak ganu!!!!
ko sape??
wkil part 2??
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jgn gne name org la

Anonymous August 29, 2009 at 3:06 PM  

budok ganu tue...cm knl je..
haha..
eh part 3(yg prsn bgus)..
jgn aa buat cmtu agi..kaw igt kaw spe..
n kpd sape yg ske hentam part2,KORG PEHAL??!!!
xyh r kutuk2 sesame qs..
adoy..

cik teh..ttbe sye rse sgt sdey..
sye syg qs..tp npe ad makhluk ssame qs benci mmbnci nie..
adoi...

jgn la cmtu wrga ap114..
cmne kos len nk hormat kos kite klu kite sndri x hormat ssame sndri..

pe yg bruk tu kite cri jln pnylsaian..
jgn tnjukkn klmhan qs ok..
ni kos kite..jge nme bek PERUBAHAN..

dr:sumone who really loves QS!!!

Wonderpet (^-^)v September 3, 2009 at 8:32 AM  

blog QaisZen = medan perang tanpa senjata api.... tetapi berbekalkan senjata vokal... yakni lebih tajam dari pedang samurai...

adakah ini patut berterusan and terlalu ramai fraud yang memberi komen yang langsung tidak membina.. Inilah yang membantutkan kemajuan orang melayu..

yang tidak berpuas hati sesama sendiri, hentikanlah hasad dengki yang tercipta di lubuk hati busuk anda.. tiada yang lebih hina dari seorang placur melainkan orang yang selalu tidak berpuas hati dan penuh hasad dengki dengan orang lain

masing-masing ade kelebihan dan kekurangan.. jangan hanya mecari kelemahan untuk menjatuhkan orang lain.. hargai kelebihan mereka...

semoga AP114 diberkati Allah dibulan yang mulia ini...

keledek September 3, 2009 at 8:45 AM  

better klu sa2 kad besar gantung kt dak2 yg x dtg induksi nie.....suoh diorang pusing sa2 fspu bwk kad nie....bru btoi timbul kesedaran.....klu setakat esei xd hal agat la

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP