Tuesday, August 18, 2009

Our KP - Tuan Haji Sr. Rosli Hussin


Assalamualaikum w.r.t .....aduhai warga PRUBHN yang dikasihi
Saya secara peribadi (saya yakin bukan saya sahaja) sangat menghormati KP kita sebab beliau tidak pernah mengabaikan kita (PRUBHN) walau sesibuk mana pun beliau.


Sepanjang hampir 4 tahun saya menjadi penasihat PRUBHN, setelah begitu banyak saya membantu warga PRUBHN menganjurkan pelbagai aktiviti, setiap aktiviti akan dihadiri beliau melainkan sekali sahaja, iaitu salah satu acara QS TenPin Bowling pada hujung minggu (kerana kalau tak silap saya pada ketika itu, abangnya ada buat kenduri di KL).


Walau dia tidak sihat sekalipun, walau aktiviti kita 'ntah apa2 ntah' sekali pun, walau di ceruk mana pun kita buat aktiviti, dia tetap akan melapangkan masa untuk memberi sokongan yang saya yakin tiada KP lain di UiTM Perak ni telah buat.


Justeru, saya sangat rasa terkilan, ralat, dan di hujungnya terkandung perasaan marah yang kian menebal, kerana buat pertama kalinya bila kita berjaya menganjurkan Pertandingan Dikir Barat, pihak pasukan Pengurus Projek ini gagal menjemput beliau ke majlis ini.


Saya hanya dimaklumkan setelah beberapa minit saya usai solat Maghrib pada hari Ahad itu. Dan dengan penuh rasa kesal di hati, saya telah SMS kepada beliau memohon maaf kerana perkara ini tidak sepatutnya berlaku. Selaku salah seorang penasihat PRUBHN, saya berasa amat bersalah kerana telah gagal memperingatkan pasukan Pengurus Projek tentang hal ini.


Saya berharap, perkara ini tidak akan berulang lagi, dan tidak perlu dan tidak harus diingatkan lagi, kerana ghalibnya pihak penganjur (pasukan Pengurus Projek) perlu bersedia untuk menjemput sekalian tetamu (KP dan semua pensyarah) bagi setiap aktiviti secara peribadi.


Bertuahnya, sebagaimana saya katakan tadi, KP kita tidak pernah mengabaikan PRUBHN. Usai solat subuh pagi tadi, beliau SMS saya, dan minta saya menyampaikan pesan kepada semua warga PRUBHN :


"Program Ukur Bahan mengucapkan Selamat Berpuasa"

29 comments:

optimus prime August 18, 2009 at 8:39 AM  

cik....bdk2 ni mmg la x reti jaga cik. blog post cik ni 2 3 hari nih asyk bunyi marah je. mmg x ptt bdk2 wat camtu. mmg xde akal la x jemput KP nih. sengal bebal tahap plg tinggi nih. apa pun cik rilek n cool je ok. cik mesti sihat n ceria like the cikteh that we once know u

are-in August 18, 2009 at 7:34 PM  

sama cam o.p gak..terkejut ble buka blog pg mlm td tgk komen tuan haji ckp x dpt jemputan..patutla semlm tyme dtg kt dikir barat tu tgk kelibat tuan haji xdk,ingatkan tuan haji bz..rase ralat sangat2..ape yang terjadi nh harap amik ikhtibar...jgn terlepas pandang lgk oleh team management...korang untung bab siap der kursus lgk tuk team management kali nh..cik teh..cool erk..

Power rangers August 19, 2009 at 12:47 PM  

Prt 4 bajet hebat.. last2 kp sendiri pun xengat nak ajak... ape nak jadi?

Anonymous August 19, 2009 at 4:11 PM  

orang yang xtau pape mcm2 die bleh ckp..itu hak dorg...tp ape yg terjadi xdela seburuk yg d sangka..masakan org pling penting kte bleh lupe...adela tu masalah die...lgn mudah nak menuduh ataupun menghina tanpa usul periksa..itu bleh btuka jd fitnah..sendri la mau ingt..

Anonymous August 19, 2009 at 5:22 PM  

huhuhu ko org ni cpt sgt melatah la.....knp ko org bajet xajak yer....xper ler..time korg handel xtvt tau ler mcm maner nnt yer....jgn xth asal usul nk perbesarkan citer......masing2 ada kelemahan la......

taubatlah August 19, 2009 at 5:32 PM  

sebagai manusia yg lemah kte slalu melakukan kesilapan.kita(manusia) hanya tahu melihat keburukan org len lbih dr baik org len..jgn nk kutuk org sesuka ati...kne kt diri sndiri baru thu...keadaan sebenar urusetia kita tidak tahu....wasalam

bs student August 19, 2009 at 6:59 PM  

aku tgk dlm blog ni byk pengampu..ak bknlah student qs pn..tp ak tgk korg komen kt blek len tp kt blog puji melambung2...kte xyah hipokrit...xsuka ckp xsuka...2 yg ak tgk bdk qs takut sbb denda bkn rela g event u all sndiri... sdarle.. ARE-IN ni plg ak nmpk kuat kipas..

umar August 19, 2009 at 11:53 PM  

Saya maafkan anda semua. Saya harap perkara macam ini kali kena diteliti dengan baik sekali. Nasib baik Pengarah Kampus tidak dijemput.

PUB - KP AP114 August 19, 2009 at 11:56 PM  

Tidak apa Cik Teh. Saya maafkan. Kepada AJK saya ucapkan tahniah dan usaha lebih baik dari tahun ini.

QS perak Bravo! August 20, 2009 at 2:20 AM  

hehehe..kpd bs student...nape ckp ktrg tkot kne denda klu x attend event sendiri?ko knl seme ker dak2 qs..cbe ko bergaul ngan dak2 yg aktif lam perubahan,at least jd org yg independent..aku skrg amik degree pn msh rindukan perubahan perak,x sme cm kt cni..aku dgr kwn aku ckp dak2 part 1 skrg pn bgs da involve xtvt perubahan dgn sukarela...so,teliti lu b4 nk komen..jgn pndai2 jerk ckp dak qs ske kipas2 lect..dorg lbey rapat ngan lect qs,so pe slh dorg nk puji lect sndiri..so,cmane tu??

eish3,,,, August 20, 2009 at 2:23 AM  

erk..tetba jerk dak kos len nk kasi komen cenggini??...nh da dikira melanggar arahan K.P PUB yg hy membenarkan komen yg membina n positif blog ini...erm....

Wonderpet August 20, 2009 at 8:32 AM  

KP sendiri da maafkan.. xyah la nak bising2 lagi. tunggu tym post mortem sudah. Tapi ape yang budak bs tu cakap ade gak btolnya. RAMAI suka kipas lect

nora August 20, 2009 at 9:17 AM  

dk tu memang best....walaupun saya xphm apa yang diorang cakapkan tp sy still terhibur..coz semangat diorang yang berkobar2...

selamat August 20, 2009 at 9:18 AM  

SELAMAT BERPUASA KEMBALI...........

eynua August 20, 2009 at 9:32 AM  

hmm2...
hope perkara ni takan berulang lg.

nea syazwanie August 20, 2009 at 11:00 AM  

lepas ni jgn luper buat yang terbaik ya wahai warga perubahan yang disayangi sekalian..

Part6 August 20, 2009 at 11:11 AM  

This blog purposed for distribute information to all QS students and lecturers in Perak and also other visitors..but not for quarelling with each other..UKHWAH is important...so please behave urself....TQ

puteh August 20, 2009 at 1:24 PM  

jangan hanya menuding jari..lihatlah cermin pandanglah diri...kalau tau cakap je tp x pnah lalui..ape gune nk bunyi2...anda fikirlah sendiri....tahniah kepada semua yang telah menjayakan pertandingan dikir barat lepas...to pm team thnx a lot..aku nmpak usaha korang...mane yg baik terus digunakan..mane yg kurang baik terus dibetulakn....sekian wassalam...

Crew's dikir barat August 20, 2009 at 1:31 PM  

assalamualaikum...saya sbg wakil crew dkir barat berteima kasih kpd Tn Hj Rosli kerna memaafkn kami atas kesilapan yg xdisegajakn...dh2 la kwn2ku kutuk sesama sndiri...nie bley pcah belahkn our society...so diam je r...kutuk org je thu...nnt tgk r krg handle bru thu...sekali lagi thanx Tn Hj Rosli

cikteh August 20, 2009 at 1:32 PM  

mcm nak riak, lagi bangga diri jap. ada budak bukan QS dan budak BS leh masuk jenguk blog nih. bagus jgk penangan blog ni ya.

apapun terima kasih la kat budak BS tu yg memberi pandangan yg saya kira ikhlas tanpa ada unsur kipas.

dan terima kasih pada warga PRUBHN yg tolong respond n defend persatuan ini dan warganya daripada ayat2 menghiris tapi benar dari budak BS tu

sebagai penasihat, saya rasa bdk2 QS dah diberi nasihat dgn sebaik2 nasihat. iaitu blog ini adalah tempat nak bagi komen membina. nak condemn, nak kutuk, nak 'belasah' -kita buat time post-mortem.

budak BS....saya tak tau la...mungkin dalam amalan BISA, di setiap tempat, tak kira di mana pun, budak BS ni akan memberi komen sesedap rasa, bila-bila masa je

QSFC August 20, 2009 at 2:31 PM  

salam... saya brpndapt kt spatutnye mngmbil yg positif dr komen dr bdk bs tu.. kt ssh nmpk silap kt kcuali ade org yg mnegur.. sbgai wrga PERUBAHAN sndri pun mmg sy nmpk gejala kipas2 mmg wujud.. so, kt wrga PERUBAHAN hrus mlakukn PERUBAHAN kpd dr sndri... ambil positif stiap komen dlm ni..

abg presiden August 20, 2009 at 7:30 PM  

setiap kesalahan itu akan disusuli oleh penyesalan...org yang menyedari kesilapan diri akan memperbaiki diri supaya menjadi lebih baik dr sebelum nya...kita sesama warga PERUBAHAN berhak menegur or komen setiap kesilapan yg berlaku..tp biar la dgn cara yg lebih matang...bkn nyer trus kutuk or maki dgn mengunakan ayat seprti 'bebal' or sbgai nyer...itu bukan cara nye nak menegur..kite ade adab..lgpn kte nie berada dlm u..so plez be professional..kite same2 ade kekurangan...klu trus cmnie cmne org melayu nk maju?pasal kisap angin or kipas lektrik tu sy xmau komen..apepn pesanan sy..jika kite d beri amanah tu pegang la dgn nyawa anda..jgn d kianati..buruk akibat nyer..kite hanya mampu merancang..allah yg menentuknnyer=)

cikteh August 20, 2009 at 9:11 PM  

ungkapan abg presiden itu sangat bernas lagi berketerampilan.... terima kasih

PUB - KP AP114 August 20, 2009 at 10:32 PM  

Think positively, no such think as kipas/bodek, actually it is public relation. Sangat dialu2kan berbuat baik dengan para pensyarah. Jangan terpengaruh dengan anasir2 yang tidak sihat seperti budak2 kaki tembok. REMEMBER THAT YOU ARE QS STUDENTS, BUKAN CALANG2 PROGRAM. SEMUA IPTA TERNAMA ADA PROGRAM QS.
Buat baiklah dengan pensyarah2 anda seperti kamu berbuat baik kepada kedua ibubapa anda.

cikteh August 20, 2009 at 10:48 PM  

The KP has spoken.....

dak QS.. August 21, 2009 at 12:58 PM  

huhu..tq our K.P and also cik teh..i ve get da spirit again..actually,bkn nk kipas2 or pape.just kc komen yg positif,n klu yg negatif kt post mortem..bkn hipokrit..lgpn,xkn nk gtau aib kt public...n then,sbnrnye sy cbe menjaga adab cm dikatakan oleh K.P..walau pe pn,tq 4 da comment,bdk b.s..sy jadikan sbg ingatan...tq..selamat menyambut ramadhan kt semua..;)

amalai August 22, 2009 at 11:27 AM  

sy kenal ain dah lama dah,dr kecil lg and i know her personally...betul ckp cik teh,ain seorg yg jujur...suka bantu kwn2...memg ain dr dulu baik dgn sesiapa sahaja tau...=)

Anonymous August 28, 2009 at 7:13 PM  

jangnlah marah kerana nafsu..
marahla kerana hendak menasihati
baru ia didengari

Anonymous August 29, 2009 at 2:41 PM  

ni pe kes dak kos len pun ******..
our kp has spoken..so,dun try to make our kos stdent arguing each other oke..

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP