Wednesday, July 29, 2009

QS Induction Week

Last sem kita dapat arahan lisan daripada Pengarah Kampus utk buat Induksi part 01 selama seminggu. Dan kita pun akur dan buat (tanpa bajet subsidi daripada HEP). Tapi respon daripada bdk2 part 01 sendiri mcm hampeh. Nak menyampaikan seminggu tu, attendance makin lama makin teruk. Bila saya bertanya bdk part 01 last sem, "apa ke masalah nye sampai begitu teruk sekali respon mereka", berikut adalah antara jawapan diorang :

  1. kena p ke cik? senior kata tak payah p pun tak pe
  2. cik, kitaorang ingat kena p sehari je, sebab senior kata sehari je
  3. bosan la cik. balik2 bende yang sama je. seminggu tu buat benda tu balik
  4. tak nampak ada pekdah pun, cik
  5. senior pun mcm tak suka je jumpa kami
  6. tak best la cik. kami dah besor da. tak kan nak kena induksi lagi
  7. malas

SEMESTER INI....
Kita masih terpaksa akur utk buat induksi ini selama seminggu. Unless ada arahan baru dari pihak Pengarah Kampus. Maka, aduhai warga PRUBHN sekelian.... ada apa2 cdgn tak....utk memperbaiki kelemahan ini? Dan ada apa2 cdgn yg boleh kita lakukan kat bdk2 part 01 yg ponteng induksi ni?

100 comments:

Anonymous July 29, 2009 at 1:31 PM  

induksi ni buang masa la...masa induksi 2 di ganti main game lagi best...x pun diganti dgn segment pelajaran...kenal dlm induksi 2 mcm x de faedah je...ala yg penting kami bdk part 1 hormat bdk part yg lain...k semua?

Anonymous July 29, 2009 at 2:21 PM  

cik teh..menarikkn lgk induksi part 1 nh ngan wt prsembahan ant kelas ker,mlm kebudayaan ker..xpn provokasi sket..klu dtg dtg sijil...hehehe..cnior pn kc arr respon sket kt adk2..kpn anonymous..adk xtau pe makna induksi nh sebenarnya...pi belek kamus lu..bkn sekadar nk hormat cnior jerk..kne ingat kte budak baru dtg nk blaja,nk knl tempat tu,culture of dis course..so,kne rajin2 larr dtg..hargai arr keringat lect2 nh..jgn smapai dorg wt xtau kt korg lak..cik teh,klu dorg x dtg gak..gne kuasa veto yg ada arr...

Anonymous July 29, 2009 at 7:36 PM  

kami abg2 dan kakak2 part6 sedia untuk mengemudi sesi nduksi ini..cayalah

Anonymous July 29, 2009 at 8:20 PM  

a'ah..ktrg part 6 still sggp lgk nk join induksi nh if x cukup kaki n tangan...tyme nh larrr nk berbakti kt perubahan tuk kali terakhir..gpn ble lgk nk knl adk2 part 1 yg ramai gle nh,huhuhu..guane cik teh??

cik teh July 29, 2009 at 8:46 PM  

cher...tolong tuleh nama...kalo dah sumer org nak jd anonymous....camner le saya nak soh abg2 kakak2 mengemudi induksi nih.

sup July 29, 2009 at 10:16 PM  

sy rase klo cm tu baiklah pt 1 ni buka kamus sahaja...lihatlah apakah maksud induksi....

muaz July 31, 2009 at 12:21 AM  

kami bdk part 1 dgn penuh semangat ingin menyertai majlis induksi ini...kami sangup bekerjasama dlm semua bidang utk kebaikan kami bdk part1....tq u all..

k.are-in July 31, 2009 at 12:38 AM  

bagus adk part 1..ske ktrg dgr tau..klu 300 org seme mcm nh..kn bgs,ryte..bg kerjasama...cm give n take ngan lecturer,insyaAllah kte pn dpt ilmu,berkat pn berkat..amin..may Allah bless u..

Enrique`shidee*6@ July 31, 2009 at 1:00 AM  

huhuhuhu..kami sokong k.are-in (muke ber'iye2)

fan cik teh July 31, 2009 at 1:48 AM  

Konsep induksi perlu dikaji semula untuk PERUBAHAN berubah ke yang lebih baik.Semasa induksi, tiada istilah senior dan junior.Setiap aktiviti diadakan dengan setiap kumpulan dibahagi sama rata antara part.Lecturer menjadi mentor kepada setiap kumpulan terbabit.Resionalnya adalah untuk meningkatkan perkongsian idea dan pengalaman sesama pelajar.Paling penting, adalah untuk memupuk perasaan hormat antara satu sama lain.

Anonymous July 31, 2009 at 2:15 PM  

huhu~cedeyh nya induksi sem lepas yer??nk wat cner..sem lepas mana da buat istilah senior junior..just masa tu xcukup untuk dirancang rapi..penglaman pun kami xada lgi nk rapikn kerja masa tu...nk slh kn p1 100 % xda laa..tp..mugkin mmbosan kn...harap masa akan dtg ada idea yg lebih menarik..paper pun..komen kn atas ni sume boleh guna pkai cik..hehe.kami budak baru belajar..

Anonymous July 31, 2009 at 6:50 PM  

ye betul...kami budak sedang belajar...ambilah galah tolong kaitkan buah ciku di atas pokok...haha..xde kene mengena pn...tp pada pendapat sy la...istilah induksi perlu lebih jelas dan nyata...demi mencapai objektif serta memberi output yg positif...kite bukan hanya buat induksi sekadar memenuhi syarat tetapi dengan cara yang mempunyai matlamat...eloklah persediaan rapi dan pelaksanaan berdedikasi diguna nanti.....sekian wassalam

fan cik teh July 31, 2009 at 8:21 PM  

Setuju..!!Induksi sepatutnya menjadi medan perkongsian ilmu yang tidak formal antara semua pihak.Semua pihak perlu berasa bebas dalam melontarkan idea tanpa ada kekangan.Program induksi juga perlu sesuai untuk semua pelajar seperti peluang kerjaya sebagai QS selain bidang construction serta cabaran dan halatuju.Pensyarah juga boleh menjadi fasilitator untuk mengembangkan idea pelajar.Jadi, semua pihak mendapat kebaikan (win-win situation).Ingat, yang kita raikan adalah part 1, dan tak semestinya part 6 itu tersangatlah bagus.Terpulang pada pentafsiran.

Anonymous July 31, 2009 at 10:01 PM  

ye betul...walopun pt 6 dh blaja 4 sem dan praktikal 1 sem...bukan lah itu menjadi ukuran...tetapi semua orang sepatutnya berkongsi idea dan memberi pendapat....saya rasa itu adalah baik...induksi dibuat untuk memberi pendedahan kepada adik2 junior apakah itu QS di uitm perak dari berbagai aspek sebagai seorang pelajar...

Sila Letak Nama Anda Untuk Setiap Komen July 31, 2009 at 10:14 PM  

Sila Letak Nama Anda Semasa Memberi idea..drpd Wakil Part6

kak are-n July 31, 2009 at 10:48 PM  

ha..akhirnya korang paham ape maksud k.ain kn???nh mesti da belek kamus ryte???hehhehe..acah jerk...mmg klu ley kte nk elak istilah senior n junior nh...just sebagai medan untuk kite bertukar pikiran,pengalaman,n mcm2 lgk..objektif utama adalah utk merapatkan silaturahim..dan seterusnye memperkenalkan adik2 dengan keluarga qs nh...lgpn,akak gerenti adik2 mesti xtau pe tu q.s..so,tyme cmnh lar klu nk korek abes2 dr cnior,lect...ok?..akak dulu tyme part 1 ktrg kne handle sendiri induksi,n di bagi budget yg terhad.so,ktrg kne pndai gne duit tu n susun aturcara,mmg precious experince.skrg alhamdulilah adik2 just hadir jerk,lect n cnior tlg handle..;P..ok?selamat berinduksi...

soup July 31, 2009 at 11:47 PM  

aku tak kisah. kalo cik teh yg soh buat, aku pasti buat. sebab dia tak pernah pun soh aku buat bende salah. selalu menjadik je bila aku buat apa yg dia soh. mak bapak aku pun suka kalo aku patuh ckp cik teh. cik teh marah aku mcm mana pun, aku ttp syg dia. aku mmg respek kat dia. tiada tandingan. luv u cik teh

Anonymous August 2, 2009 at 3:39 PM  

soup ni kipas ke apa ni??betul2..saya setuju dengan segala cadangan yang baik2 belaka bagi menegakkan keadilan perubahan

eD.qs1b. August 3, 2009 at 10:23 AM  

ermmm..induksi 2 tradisi.jd bek truskn.cme bg opinion sy,kurngkn skit mse indukc.lgpun bleh bridge a gap between senior ngn junior.ahh..klu ad org cri gaduh@hal2 len k,ley mtk tlong abg n akak2..kn2..;)

rose QS1A August 3, 2009 at 11:57 AM  

x sabo kot nak induksi nihh.cam best je.coz dpt wat aktiviti mcm2 kn.yekew?ala.ikut je lahh.bile lg kn nak join2 ngn snior junior kan.bermanfaat jugakk kan.semangat nihh.!!hooo.mari rakan2 jom kte gi induksi.hehe :D

xy QS1A August 3, 2009 at 12:00 PM  

tul tuh..bende tuh an tradisi so join jew laa.bkn rugi pon. oke wut time tuh nty bley knl2 ngn cnior, so nnty kte bley tnye dorg pape psl qs.. ehe

mad.qS.a1 August 3, 2009 at 12:00 PM  

mAd qSa1
asSalamualaikum semua orang....
saya bukan nak menjadikan medan komen nie sebagai kutukan dan tomahan tapi luahan hati,perasaan dan jiwa raga...CHE TEH ajaq jangan duk kutuk belakang,tak best...terrus terrang,induksi nie merugikan masa,tenaga,dan yang seangkatan dengannya...pendek kata tak payah susah-susah nak buat induksi...sekian sahaja,jangan marah er..

naj August 3, 2009 at 12:06 PM  

ermmm..sebnanye x saba gak nk folo induksi..dpt knl ngan mmbr2 ukur bhn yg laen..sambil2 tu boleh gak abng ngan kakak senior kongsi pengalaman diorang kt kte..bru la kte dpt tlng menolong antare 1 sme laen...

simCa_88 August 3, 2009 at 12:08 PM  

alooOpz sume...huhu,sebenarnye dh xsbar2 dh nk ikut induksi neh..hehe..leh la kenal2 ngan senior2,kira ok la dpt kenal..tpi mintak2 senior x suh wat2 pape yg truk sgtla,setakat nk jadikan induksi nnti ari suka2 dak2 bru ngan senior dh ckup..bru enjOy maaaa!k ar 2..tadaaa(*_*)..

ezzah 1a August 3, 2009 at 12:09 PM  

hai cik teh...sebenarnya saya tidak mempunyai sebarang komen pun tentang minggu induksi yg tlh diadakan.

toy - QS1A August 3, 2009 at 12:10 PM  

EHM KALAU BENDA NIE PERLU UNTUK KAMI, EHM OK JER.

Fiq Qs1A kOMEN..... August 3, 2009 at 12:12 PM  

Assalamualaikum sume....
Pada saya,klu bley buat la best skit,lakukan perubahan supaya kite org x bosan dgn program Induksi ni.....assalamualaikum

mr.raz qs1a August 3, 2009 at 12:12 PM  

x leh nk komen ape2 sbb induksi ni memang wajib..sjujurnya memang malas nak g induksi tapi nk wat cmner..kalu boleh induksi biar fun2 sket biar x boring..rncang la aktvt yang mnarik..masa induksi saya rasa x perlu pnjang sangat..buat simple2 dah la..tapi best..tq

aini 1A August 3, 2009 at 12:13 PM  

assalamualaikum Cik teh...........ape kabo? harapnye berada dalam keadaan yang sihat jer....saya xde sebarang komen pun, tp dah rase tak sabor untuk induksi nih. mesti best kan...hehe,

Fizz August 3, 2009 at 12:15 PM  

assalammualaikum cik teh,,,
pasal induksi nie sy ikut je,,, sy thu induksi nie mesti best punyala....., insyaAllah......
salammm

famy_qS1A August 3, 2009 at 12:19 PM  

Hii sume..nape program induksi ni kne wt sampai sminggu..tp xpela mungkin ni tok kebaikan kitorang gak kan..arap2 program ni sronok lar..bru la xboring ckit..pas 2 senior arap2 spoting ar sume..ok jumpe sy kt program induksi nnti k..daaa

azim dollah August 3, 2009 at 12:26 PM  

assalamulaikum kepda sape yg baca.ada ke takde induksi,saya tak kisah.kalau ade saya ikut.

AdA qS1H August 3, 2009 at 3:00 PM  

assalamualaikum...pasal induksi ni kan,jauh dari lubuk hati dan sanubari ini,sbnrnye xsabar nk ad induksi...xtawla npew...tp excited gler la...xsabar nk jmpe snior2 sbb tgk snior kt kolej sporting jerk...harap2 g2 la...tp mmg jujur la nk join same induksi ni...ble ek...pape pn harap induksi ni mengenjoykan....yg penting kte ENJOY!!!heheheheheh...

ADA QS1H August 3, 2009 at 3:13 PM  

induksi kn mmg best...xsabor la nk join....cptla wat...hehe...

ameliaQS1H August 3, 2009 at 3:16 PM  

induksi??dengar senior2 citer ader yg ckp best..ader yang cakap membosankan..tp saya xtau pepe pasal induksi ni coz xstart ar..
ermm..bile kami nk mula induksi ni?
excited gak la nk join..

ayienQS1H August 3, 2009 at 3:17 PM  

salam! hi!
erm..induksi???mcm best jerh...bunyiknyew!tapi tak tawu la kan cemana.tp sy confirm best sb senior2 pasti buat yg best2..n yg terbaik..coz induksi last year tak best,ramai student comment!so,pastinyer tahun ni besh!gempak g2!..kan?

no.9 QSD1H August 3, 2009 at 3:21 PM  

induksi??aq lg suke lau induksi ni wt mcm ari sukan kt skola2 dlu..tp xpayah la wt umh skn t'cntek..krut2 2..kire wt cm sukan2 jew..ap pn xkesh la..wt jew induksi ni..mmg dr skolah pn ad mnde ni kn..k la chowsinchau..adios

hannah_QS1H August 3, 2009 at 3:24 PM  

salam...sal induksi 2 x taw ah g cam ne tp x sabar ah rasenye...Klu leh x nk ah de komen y x memuaskn..
Hope time 2 kt enjoy...cherio...

aIN QS1H August 3, 2009 at 3:25 PM  

oloha..., induksi???? mmm bile eyh...??? xsbar..dgr2 cam best.. lg pown pengalmn 1 dlm QS even pown ada abg spupu QS tapi dah koje... Arp2 induksi 2 dilncarkan scpt yng mgkin.. lg cept lg bgos.. kata owng2 zmn dlu, mnde yng baik jgn dlmbt2kan....kikikiki =)

aqilah 1H August 3, 2009 at 3:28 PM  

buat mase nie sy x leh cmmt lg psl induction week nie coz blom alami lg..
tpi x kew bgs coz kte dpt knal lg senior2 kte..
cube pikir positif ckit..
lau asik pikir negatif n nk ikotkn malas...
sume bnde x jd babe..
SO PLEASE THINK POSITIF..

zulaika1H August 3, 2009 at 3:29 PM  

induksi ni cm bes sbnrnye.. cme, kalau da malas tu malas jugak la nk g kn..huhu.. maybe walaupun xde bajet.. aktiviti yg dibuat tu kne menarik la..bru ramai nak g..tpi, kami blum lg nk merase ap tu induksi..harap2 bes la..

AffeqYAKUZA August 3, 2009 at 3:30 PM  

CIK TEH, saya xlar pandai bab-bab bg cadangan nie..... Aduyai..... Tp Perubahan ini harus dberi tindakan tegas kepada pelajar-pelajar yang tidak hadir seperti melaporkan perkara ini kepada Ketua Koordinator Ukur Bahan agar menukar pelajar-pelajar yg tidak hadir kepada bidang lain...... Saya memberi pendapat sedemikian kerana pelajar-pelajar ini seperti tidak berminat dngn Ukur Bahan langsung...... Mereka tidak ada persaan berhati perut kepada pelajar dan pensyarah yg menghadirkan diri......

sekian dari saya, assalamualaikum

sulhizamir1h August 3, 2009 at 3:32 PM  

saye ase induksi ni best gak coz dapat la kita selaku part1 student kenal2 senior2.....so baik pegi la join induksi...dgr mcam ragging dah xde kan...

PuDiN August 3, 2009 at 3:33 PM  

Fuh..Boleh tahan jugak la minggu MMS nie..Sehari tak mandi,Fuh,macam kobau..PLKN pun tak macam nie..Hahaha..Tapi,ape-ape pun,abang-abang Senior tetap styLo,tetap tahan dengan karenah kitorang....ganbatte..

AsiL QSD1H August 3, 2009 at 3:36 PM  

Ashiru maju jaya..Aku tak sempat nak ikuti MMS sebab aku mari lewat..Mujur gak tak sempat..Hahaha

... QS1H August 3, 2009 at 3:36 PM  

helo..!!!induction??mm xtwu la sbb xpnah lalui lg..hahaha hope best n gempak la..:)

name pnuhQSD1H August 3, 2009 at 3:36 PM  

salam...pasal induksi ni...program ni bgos..dpt knl senior..t nk tnye sal qs sng..induksi ni pntng..sbb time nk msuk keje nnt pon ade induksi..so..kite dpt biase kan diri dr skng la..t da tk kekok..

DauD QSD1H August 3, 2009 at 3:37 PM  

Cik Daud maju jaya..minggu MMS sempoi..

FIZIE QS1H August 3, 2009 at 3:40 PM  

Assalamualaikum...kita prlu sedar bahawa program induksi sgt2 pnting utk pelajar part 1 utk mrapatkan jurang dgn senior dan jika ada apa-apa problem senang jmpa mrka...sy rasa prsatuan kita harus mengambil tindakan tegas spt mengenakan tindakan tatatertib yg kecil...smoga brjaya..AMIN.

FIKRI QS1H August 3, 2009 at 3:40 PM  

ASSalamualaikum che teh,sy sbnrnye x leh nk komen ape2 lar,cume bleh sy komen adlh spaya kuat kn aktiviti skan sprti bola sepak......hehe....sy sgt brminat untk brmain bola sepak.....hehehehe......

MUNIRAH QS1H August 3, 2009 at 3:43 PM  

hhhemmmmmmmm........
x tau la sbb sy x pnah alami lagi
induction week ni.....
so...NO KOMEN!!!!
:P

4G93 August 3, 2009 at 3:43 PM  

OO.....pasal induksi....memang best coz dapat jumpa semua student qs....
saya harap induksi x akan dilupuskan........ok..cik teh..bye.......

Anonymous August 4, 2009 at 1:09 AM  

kami.iaitu puteh,reyes,jen,wolf,kulis dan dee bersama-sama menyokong induksi yg dijalankan,demi mengukuhkan ukhwah persatuan ini

Anonymous August 4, 2009 at 11:41 AM  

aaaaaaaaaaaaaaaaaa.......rase amat teruja n rase bangga sangat2 ngan dak2 part 1 sem nh...cik teh,bagilah otai2 part 6 join induksi...huwaaaaaaaaaaaaa......nk enjoy ngan dak2 part 1 nh,ley release tension ngan project,hehhehehe..i luv part 1...-k.are-in n da geng...

Anonymous August 4, 2009 at 4:52 PM  

bgus la klau sume bdk2 part1 bersemangt...kami student part4 turut jd bsmangt klau sume part trutama part1 bg komitmen dgn program induksi nie..

Anonymous August 5, 2009 at 3:07 PM  

rasanya...awek pn x ada..rasa mcm nk kenal ngan gadis2 part 1..abg part 6 byk nota...kalo nk nota kena bg no phone dulu..nota full spec byk..blh dekan tiap2 sem..msti x repeat..masa part 6 nanti xyah ambil supp paper..huhuhuh...

Anonymous August 5, 2009 at 4:18 PM  

waaaaa...saya sebagai pt01 rase amat berbangga dengan abg2 pt06..tp abg semua kena faham kami dtg nak bljr..tp kalo nak kawan ngn ekhlas apa salahnye hehehehe...

da qs1e August 5, 2009 at 4:24 PM  

induksi best gak kan.....abg n akak senior yg ckp.....xsbr rsenye...

da qs1e August 5, 2009 at 4:28 PM  

jom la kwn2 qs join induksi.....
byk faedhnya,,,
x rugi tau klo join^^

Anonymous August 5, 2009 at 4:31 PM  

ha..induksi ni memang bagus...tp bile ek...

elly QS1E August 5, 2009 at 4:33 PM  

bila nk buat induksi????

peean91 QS1E August 5, 2009 at 7:47 PM  

harap2 induksi xseteruk orientasi....... huhu
hidup askar! Jgn mara

FANDIAH45 August 5, 2009 at 7:49 PM  

salamm..
lau indukdi x wat kteorg part 1
confem x knl dak part laen apatah lagi dak part 1 lg aq x knll..lagi2 llecturer!! hehehe..

shamQS1E August 5, 2009 at 7:51 PM  

HAI..salam kpd smua ahli PERUBAHAN..emmm,nk komen ape eark?ooo,tentang induksi eark?huhu..ok2...cenggini,sy rse induksi ptut dbuat..nie pun untk ktorang part1 jgk kan?mybe bnda nie mdpt bri ktorang lbh mtang..tp,lau buat induksi tuuu,jngn r regging ktorang..tmbah2 sy ank bongsu..hua6x...VOTE PERUBAHAN..thANkZZ!!

ejaQSIG :) August 6, 2009 at 10:06 AM  

erm..pasal induksi ni??
tatawu nk ckp pe,sebab ktorang tapenah lalui..hehe.
tp,hopefully bnda ni enjoy n gempak la..so tade la boring.
;)

midah August 6, 2009 at 10:08 AM  

induksi eKK??
x tau nak comment pasal ape??
saye baru part 1..
tapi saye rase jgn la smpi seminggu..
kalo 5 hari je..
boleh la kot..

zakia:p August 6, 2009 at 10:26 AM  

oooww pasal induksi ea???
entah la
sy x taw la...
tp lame sgat uh smpai sminggu..
wat kjap2 da la...
dlam 5 atw 4 ari...

Anonymous August 6, 2009 at 10:56 AM  

askum sumer,,,,,sal induksi ni sy da xsbr2 tau nk sertai..owg ckp best gak induksi cz dpt knl ngan rmai kkak2 n abg2,,hehehe

Anonymous August 6, 2009 at 11:43 AM  

induksi xthu sgt la..tp ok la jgk erk..blh knl senior kn..tp jgn la lme sgt..buang mse la..2 hri ckup la..kcian jgk kt cik teh duk jauh2 kne dtg smpai smggu..blik lwat2 da la bhye 2...

Anonymous August 6, 2009 at 11:45 AM  

x de pngalaman induksi.tp arap2 best la n klu leh sngkat kn skit time nye jgn smpi 1 week.

Anonymous August 6, 2009 at 11:48 AM  

induksi?

ada kelas malam . na pergi yg mana sato???

bg fun and bukan x fun

-end-

Rockstar class L August 6, 2009 at 11:58 AM  

Relex relex kitorang part 1 2009 sedia mendengar arahan. pape hal pon sume kene enjoy okeyhh!! (:

Anonymous August 6, 2009 at 11:59 AM  

induksi best kot..tp jgn lme sgt..ok la jgk erk..org ckp best laa...

0Hdonnie August 6, 2009 at 12:03 PM  

induksi?

ada kelas malam . na pergi yg mana sato???

bg fun and bukan x fun

-end-

nea syazwanie August 6, 2009 at 12:03 PM  

induksi?????
camne tue ek...? best ke?
tak sabar la plak. em klu senior2 sume ok.. kami junior2 pun ok la jgak heheheh
best jgak bwat benda cm ni kan. mengeratkan silaturrahim. sbb klu nk knal tepi jalan, mmg tak tegur pun. ye tak?? so wahai junior sume.. jgn la bwat perangai. 'BERTINDAK MENGIKUT ARAHAN' oooo yeah. chayok..chayok..
semoga induksi taun ni HAPPENING..

neyra August 6, 2009 at 12:04 PM  

aah ada class mlm n clashng ngn actvty kolej lg..cmne yh?
mn 1 nk g?
nk jgk nk knl2 ngn senior ni hehe kdng2 trngin nk bork n tke a bit of seniors xprnce tp xda tim pule..adush

redhuan@90 August 6, 2009 at 12:05 PM  

induksi x de pngalaman..tp ok kot but jgn lm sgt nnti jd bosan lak.

DING_CuTe August 6, 2009 at 12:06 PM  

induksi best kot..tp jgn la lme sgt cik teh..2 hri ckup la k..jgn la smpai smggu.

acap August 6, 2009 at 12:06 PM  

hope bnde ni best..xsba rse nye..hehe..ol da best..chowie

naim biskut August 6, 2009 at 12:09 PM  

bgs pe bnde ni...
yela die eratkan ape 2? sillaturahim...
nnt ble da knl rmi senior sng sket nk deal pape ke
nk tlg ajr ke, tlg asgnmnt ke, ke ke
lgpon bkn la lme sgt 7ari je, mcm mms la mle2 gler sumpah mls "adus bang pnt la, xmndy la"(bkn slalu xmndy, bez gak! awek bau adus kantoi...) hahha

(dsokong cik teh)
en cik teh en???

kerol August 6, 2009 at 12:09 PM  

lau blh pendkkn skit..lme sgt la smggu..

Ishihara Zara August 6, 2009 at 12:09 PM  

Salam~~~~
cik teh...induksi ekk....kmi student part 1 suma snggup bg kerjesama tuk suma yg tlibat ngan induksi...InsyALLAH...hope ade la aktiviti2 yg besh2...xde la kmi bowink2 nnt...huhuhu...ape2 pown...kite sbgai hamba Allah..kne arr time sume tu dgn ati yg tbuke...accpt je...jgn ade alsan tuk xtlibat dgn aktiviti mcm tu...hope...induksi taun nie meletop ekk...induksi mmg the besh...InsyALLAH....
Salam~~~

iemah_rzk August 6, 2009 at 12:10 PM  

erm sy exted nk join indaksi..
hope bez n x boring..
dminta seniour dpt beri kerjasama kpd adk2 mu yg bru bertatih dlm bidang nie..

Anonymous August 6, 2009 at 12:18 PM  

salam cik Teh.... induksi sbenarnyer baik untuk bdak2 part 1..... dpt kenal ngan senior2 n dpt tanya pengalaman dorang dlm QS.... hrap2 dorang pn akan bg kerjasama yg baik nnt....

Anonymous August 6, 2009 at 12:27 PM  

induksi ni cam bes jee..dpt ertkan silaturahim ngn sume...lgi kaaannnnn,knkn dpt tawu lbey detail lg sal QS kot..ehehe

Anonymous August 6, 2009 at 2:46 PM  

hehehehe..cik teh..byk yg nk berkenalan ngan cnior jerk nh cik teh..hahahaha.ramai lar abg2 part 6 cr awek2 n kakak part 6 cari adk angkat..hahahha...no hal,janji korg dpt tau byk benda n plg ptg ley tkr2 pkrn lam mcm2 perkara..tang tu no hal..bab ms tyme part 1 pn selalu tebalkn muka cr nota ngan cnior,skolah dulu lain skrg seme kne cari sendiri..da tradisi turun temurun dik..hehehe..cik teh,part 6 ley join skali x??huhuhu..

fadlyqs1f August 6, 2009 at 5:46 PM  

mgkn jge dpt menambah pengetahuan ttg qs.so,kami ikut jelah...

jufri August 7, 2009 at 12:28 AM  

salam..act induksi ni bgus. coz p1 dpt knal senior.besides dak2 p1 dpt pluang tnye ttg mcm2 pkr kt senior lg2 ttg QS.bukan sng nk contact ngn senior..sy sedia n mmg excited utk induksi ni..on jer cik teh..

nickQS1K August 7, 2009 at 12:45 AM  

salam..
abot dz induksi..byk benefit sbnrnyer..cume dak2 p1 x nmpk lg ape hikmahnyer..sbb bg sy..something yg dilaksanakan pasti bersbb n ade benefit.bestkan induksi..?mgkin aktvt kump. kreatif n ade present tuk yg aktif n btul2 menyerlah dan terserlah.bru dak2 semangat kot..n tuk yg ponteng tu.act dorg rugi tnpa disedari sbnrnye..so my suggestion dorg ni kite bg 'present' mcm wat someting yg interest tp more to QS.more to qaiszen ker..mcm wat job lar.disamping tu qaiszen akn dpt benefit gak.n dorg dpt ilmu scr x lgsg.hurm...nt ader idea lbh detail sy inform..coz now idea x dtg lg...k ape2 pun...sy mmg nantikan sesi induksi ni..hope x clash ngn kuliah...

Qiela_QS1L August 7, 2009 at 5:32 PM  

salam..wah sye towl2 excited glew nak join induksi nie..wahai siswa siswi part 1 jom a sme2 kte join induksi nie,mcm2 ley kte dpt ,mmg rugi a law tak join..bkn jew dpt knl gan senior2 tp memb2 dr claz len pown dpt knl n most inportant dpt share mcm2 about qs..i hope xclazh gan wktu kuliah..yeah!!!

part1-HOSHI- August 9, 2009 at 11:18 AM  

mcam aner erk program ni??,kitaorang part 1 follow je pe yg cik teh plan...harap2 induksi bri pngalaman yg best....

Wonderpet dah bosan main air kat Wetland.. menuju Disneyland~ August 10, 2009 at 2:38 PM  

jangan ponteng.. nanti Cik teh paku dalam kelas... Sem lepas kena bayar denda brupa wang... sem ni kena tulis esei.. sgt berat tu hukumannya....

Wonderpet dah bosan main air kat Wetland.. menuju Disneyland~tp tertinggal kereta api kat tg malim August 10, 2009 at 11:27 PM  

hahaha...korg dtg je mesti bestnye...

cikteh August 11, 2009 at 1:53 PM  

wey wonderpet. jauh jalan. bila masa lak naik ketapi? awak naik bot kapal layor la. bukan ketapi. t kirim poskad dari Disneyland ya. sila pos ke pondok pak guard

hmmm.. August 12, 2009 at 1:00 PM  

weh
part 4 bajet la
huh
ak xske la part 4

Wonderpet xleh g Disneyland.. ade kes H1N1.. takot kena and mati... Ini serious~ August 12, 2009 at 1:01 PM  

"muaz said...
kami bdk part 1 dgn penuh semangat ingin menyertai majlis induksi ini...kami sangup bekerjasama dlm semua bidang utk kebaikan kami bdk part1....tq u all..

July 30, 2009 9:21 AM"

sangat poyo..... senior lagi ramai datang dari part 1... macam kitorang plak buat induksi sesama sendiri....

adohai... sape la yang wonderpet tiruan ni... ZzZ

ubi August 24, 2009 at 10:35 PM  

part 4 useless!!!
hahahaha
wat induksi ntha pape ntah

wakil part February 9, 2010 at 4:10 PM  

induksi cam bagus...bez gak...tapi part 4 syok sndiri...abg gabang pn x mcm korg.. pas ak abes induksi,ak kate ""um,bez gak induksi ni"" budak part4 pn jwb, ""tgoklah sape yang handle,kitorang kan bagus!!!!""" boleh blah ar!!!!

wakil part February 9, 2010 at 4:12 PM  

pastu pnutup penuh ngan gmbr dorg je....bapak giler glamor... mse batch ak dlu pn x mcm korg...

sayaY~ February 11, 2010 at 10:07 PM  

^.^
tq untk smua yg participate dlm induksi dis sem..ada yg sggup korbankan masa..tenaga..untuk join induksi.(yg lain camne?)xde bende yg perfect. so salah silap..maap la ye.xpecially untk group6..KORANG MMG BEST!!tq ye korang...

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP