Monday, January 11, 2010

QS INDUCTION WEEK SEMESTER JAN-APR 2010

Bagi menyahut seruan Pengarah Kampus dan meneruskan tradisi yang telah diamalkan oleh PERUBAHAN selama beberapa semester sebelum ini di bawah seliaan Cik Teh Zahariah Nasaruddin (TERIMA KASIH DARI LANGIT KE BUMI ;)) ) , semester ini tidak terkecuali bagi meneruskan program ini.

Tujuan utama program ini diadakan supaya Pelajar Semester 1 dapat mengenali dengan lebih baik ( bukannya ragging atau seangkatan dengannya ) Pelajar Semester 2, 3 4, 6 dan Pelajar AP224 Semester 2 agar mengukuhkan talian pelajar QS seterusnya bekerjasama dalam aktiviti-aktiviti PERUBAHAN dan memudahkan proses pembelajaran dan pengajaran (mudah pinjam nota kendian).

Selain itu, program ini diawalkan sebelum Mesyuarat Dwi-tahunan PERUBAHAN supaya mereka dapat mengenali sesama sendiri untuk perlantikan Wakil Part 1 dan seterusnya memberi undi atau mencadangkan pelajar 'senior' untuk perlantikan jawatan yang lain .

QS INDUCTION WEEK SEMESTER JAN - APR 2010 akan diselia oleh Cik Siti Nor Faizah Ab Malek (TERIMA KASIH ;)) ) dan berikut adalah yang telah disusun oleh Cik Faizah dan konco-konconya.

QS INDUCTION WEEK JANUARY 2010

1. Tarikh dan Hari : 12/1/2010 (Selasa), 13/1/2010 (Rabu), 14/1/2010 (Khamis), 15/1/2010
(Jumaat), 18/1/2010 (Isnin) dan 19/1/2010 (Selasa)

2. Perjumpaan yang dicadangkan : 12/1/2010 (Selasa) - Part 1 + Part 2 (1st group)
13/1/2010 (Rabu) - Part 1 + Part 2 (2nd group)
14/1/2010 (Khamis) - Part 1 + Part 3
15/1/2010 (Jumaat) - Part 1 + Part 4
18/1/2010 (Isnin) - Part 1 + Part 2 (AP224)
19/1/2010 (Selasa) - Part 1 + Part 6

3. Tempat pendaftaran : Foyer FSPU

4. Masa pendaftaran : 7.45 - 8.30 p.m.

5. Tempat induksi : Bilik AP316 - AP321 dan AP324 AP329

6. Pakaian : Pelajar Part 1 : Pakaian mengikut sahsiah rupa diri UiTM
Pelajar Part 2 dan 3 : T-Shirt PERUBAHAN
Pelajar Part 4, 6 dan degree : Jaket PERUBAHAN
OC dan AJK : Jaket PERUBAHAN

7. Majlis Penutup

Bagi majlis penutup akan dinyatakan kemudian.

67 comments:

qs part 2 January 11, 2010 at 9:47 PM  

borink aku induksi..baik wat majlis bacaan yassin ko..ada pekdah jgak..wat induksi,tino(pompuan)lbih pade jate..galok..!!wat bising,sntuh sana sini..sapa bilo kito nk jadi gini??maksiat jah banyk!!!!!!!

x-ketua belalang January 11, 2010 at 10:00 PM  

good luck!!!

part time QS January 12, 2010 at 9:48 AM  

kalo nk wt maksiat, xyh tggu induksi,
skunk pon bley,
btol x...
ckp 2...
berlapik skit..

rosy January 12, 2010 at 2:16 PM  

Pengarah Kampus yg suruh buat.... buat je la

Anonymous January 12, 2010 at 5:33 PM  

to "qs part2". ckp bia la elok.elok skit :)

Wonderpet January 13, 2010 at 12:56 AM  

biasanya orang yang berkata demikian xbuat pon kalo perkara baik ni dijalankan.. cakap je lebih.. tujuan induksi ni diadakan untuk eratkan silaturrahim.. ko dah besar.. pandai2 la pikir macam mana nak elak diri ko dari turut berdosa sama ngan budak2 pompuan/lelaki yang gedik2 tu.. sendiri mau ingat,. lubang kubur masing2.. btw, guna akal fikiran dulu sblum berkata apa2

Anonymous January 13, 2010 at 11:48 AM  

bosan la semalam... harap malam ni part 02 lebih meriah

Azlin Azman January 13, 2010 at 4:31 PM  

To qs part 2:

Kau confirm kau dtg if buat yasin?
Blm tentu lagi.
Jangan mengata org.
Tgk diri sendiri dulu.
Kau igt part kau last sem punya induksi senyap sgt ke?
Bila bising mksdnya ada interaksi.
Event baru mula sehari kau dh bsg.
Kau tgu la turn kau kena handle induction ni.
Baru kau tahu.

x-ketua belalang January 13, 2010 at 8:43 PM  

baikla ayat kak alin...haha..
utk pengetahuan sume..terutama student p1..kak alin nie merupakan penerima anugerah seri perak pd sem lepas..student p1 klau nk tau ape tu anugerah seri perak...tnye time induction..huhu...

aman tiada perang January 14, 2010 at 11:18 AM  

wey budak sem dua...
masa sem lepas engkau lebih teruk...
orang buat aktiviti pun tak nak serta...
jangan asyik mengata kepada orang lain saja...
mengata kepada engkau sendiri dulu...

acheeq January 14, 2010 at 8:44 PM  

huhuhu....agak panas disini

PUB - KP AP114 January 14, 2010 at 10:01 PM  

SELAMAT BERINDUKSI, SEGALA PROGRAM YANG DIADAKAN ADA MUNAFAATNYA. KP AKAN PANTAU PENGLIBATAN SISWA/I AP114 DAN AP224.

PUB - KP AP114 January 14, 2010 at 10:04 PM  

SIAPA QS PART 2 INI, SILA PERKENALKAN DIRI ANDA ? PLEASE FIND OUT, PAKAR2 KOMPUTER BOLEH TRACE BUDAK INI !!!

Nazli Asyraf January 15, 2010 at 10:51 AM  

salam..aku rsa program ni sangat bagussekali kerana program ini dapat merapatkan hubungan antara perubahan..secara tidak langsung abang2 atau kakak2 dapat memberi serta berkongsi pengalaman mereka..
yang pasal maksiat tuh, bg saya depend kita la, kalau kita yang buat kita la yang tanggung kan??
ada senior2 kita ajar maksiat ka??
pikirkan lah....

Anonymous January 16, 2010 at 12:26 AM  

pape je korg ni..maksiat la..ade je bnd..org mcm korg ni ddk htn je..xyah join pape..org buat ape bnd sume korg kutok,mengomen lebey..ssh btol..cr la bnd baik skit ckp..jd teladan..

Anonymous January 16, 2010 at 1:44 AM  

eleh...ckp 2 klu xsakit kn ati xleh ker????ada jer bnda yg xpuas ati...klu xpuas ati pon, gtau la elok2......jgn gne bhsa cm 2....adoyai....

gadis part2 January 16, 2010 at 8:12 PM  

to part2,,

talk about 'maksiat'.
act kt mne2 pn bole jd.
xpyh kt induksi pn.
tu sume alasan 4 those people yg mls tuk attent je.
right?
=P
then,
aku xnmpk lak dorg bersentuh2an cm ko ckp.
even ade,
ko leh tego kn kn?
ko kn da SENIOR.
haha. :)

QS part 2 (2) January 17, 2010 at 11:40 AM  

setiap mende mesty ade pros and cons, ade yg stuju ade membantah.....
oklah fairlah korg kte kiteorg xhandle ag induksi tp xfairlah kalo korg nafikan mende2 yg dikatakn xberlaku.........
mungkin korg xnmpak atau terlepas pndang, ak xsokong sespe tp ak nk suro korg to be open minded cket, lg stu la an ak tngok cam part 1 kne buli jer.....dh la sebaya tp kne treat cm dak2 xpatut2........arap kte2 ak nih diambil iktibar......

qs part 2 January 17, 2010 at 11:51 AM  

fogive me u all...!!tersalah send..bkan sngaja..jngn ambil hati..nk dlete,tp,trsalah publish kmen..hrap2 x trsalah lg..maaf..

Anonymous January 17, 2010 at 4:40 PM  

br part2 tp dh belagak mcm dh senior sgt :P

Anonymous January 17, 2010 at 10:05 PM  

bersyukur dengan ape yg ada... wujudnye induksi mcm ni yg penting dapt tgk muka senior2..best x best belakng cerita laa...tp quite ok laa bagi aku...dari x kenal lngsung senior or xde aktiviti lngsung...i like Perubahan very much...huahuahua...

student shah alam January 18, 2010 at 1:45 AM  

salam..
erm..agak panas apabila membaca komen2 yang tertera di sini...
mana da pergi kesepakatan antara ahli-ahli PERUBAHAN PERAK nh..sekarang senior2 kamu di Shah Alam berusaha sedaya upaya untuk menaikkan nama FSPU melalui label PERUBAHAN yang amat digeruni oleh kursus2 lain..
agak mengecewakan...
.....sementara ada peluang...chance your mind setting,jadi lar seorang bakal mahasiswa yang berdaya intelek..
tak guna gak nak gaduh senior junior ni...sape paling gah di antara kamu semua..masa kerja kelak,baru kamu rasa betapa pentingnya hubungan silaturahim nanti..senang dapat pertlongan,etc...

Nazli Asyraf January 18, 2010 at 6:18 PM  

saya sokong "student shah alam'!!!

Wonderpet January 19, 2010 at 8:42 PM  

set your mind that by joining induction, we can know each other so later on, nak buat keje senang, bley mintak pendapat dan pengalaman senior2 sume... yang bagos tentang induciton sem ni, sume participate... so boring stuff already avoided... happening.. good job all..

cikteh January 19, 2010 at 9:28 PM  

penat la nak bagitau.... please grow up

jangan la men'tempurung'kan kodok di dalam otak tu

induksi ni, jangan la dilihat sebagaimana MMS atau Minggu Suai Kenal zaman sekolah dulu. sebab zaman itu telah ditinggalkan pun.

induksi ini harus dilihat dari pandangan manusia dah tamat sekolah. atau dari perspektif manusia yg pernah bekerja atau merancang akan bekerja tak lama lagi

di mana2 pun (dalam dunia pekerjaan) akan ada program induksi ni.

saya sendiri mula2 masuk kerja ke uitm perak ni kena p induksi. kena induk oleh orang yang jauh lebih muda dari saya pun ada, kena induk dengan orang yg pangkat rendah dari saya pun ada. tak da masalah pun.

induksi ni adalah untuk mengenali siapa 'rakan seperjuangan' kita, bagaimana 'budaya kerja' atau 'budaya belajar' di tempat baru, dan yang paling penting membina 'network' silalturahim dan ukuhuwah supaya hidup dapat memudahkan dan dipermudahkan

kalo rasa bosan induksi ni, sama2 la kita ceriakan.....agar kehidupan di kampus menjadi lebih ceria dan bersemangat

rosy January 19, 2010 at 10:27 PM  

cik teh dah kembali.....miss u cik

Nazli Asyraf January 20, 2010 at 2:25 PM  

yaaa...Betul2 tu cik teh...
heee

Anonymous January 20, 2010 at 2:31 PM  

SALAM!!
Bz gak arr dgn assgment tapi paksa diri dg INDUKSI..
ok arrr induksi...
MOHON TERUS ADA huhuhuhu....
Tapi leceh gak cuz asyk ice breaking...Kitorang dah sama2 kenal cuma tak cinta lagi cuz xnak huhuhuhu

Anonymous January 20, 2010 at 2:40 PM  

steadyyy cik teh.....

pikir la sendiri.. January 20, 2010 at 2:46 PM  

huh..aku pelik la ngan mamat yg ckp pasal maksiat ni..
awak tuh pelajar uitm..
pikir la cara budak universiti..
ni mcm budak kampung mane je..
huhh!
induksi punyer la bgus..
kalo tanak ade induksi ko buat la surat..hantar kat jabatan agama!
kalo nk suruh bace yassin tuh..bajet je ar..macam la ko nak datang..ntah smyang pun tak..
MULUT KASI TAPIS LA SEBELUM CAKAP..
harap berubah la..
cube berfikiran positif..

kawanmu.. January 20, 2010 at 2:57 PM  

NAZLI ASYRAF TERBAEKK!!
pergi induksi tak pernah awal..
buahahahahaha...

ieypu January 20, 2010 at 2:58 PM  

salam..... induksi ngan part6 best semalam.... best gak adew induksi aku baru tau yg aku adew kazen part 2 yg dop sni.... hahahaha

Nazli Asyraf January 20, 2010 at 3:02 PM  

oit...
alaa..besa la nak wat cmna kawan2 ku..
lambat2 pn aku sampai jga...
bagi komitmen gak...
kan2??

FACILITATOR haha January 20, 2010 at 3:03 PM  

ape2 pun..GROUP 6 INDUKSI TERBAEKK!!!

genjiQS1D January 20, 2010 at 3:04 PM  

induksi dgn part6 smalam diambang kebosanan sbb dak part6 senyap jerq..heheheqq

ieypu January 20, 2010 at 3:05 PM  

kepada qs part 2 tuh!!!!!
telajak perahu boley d'undur telajak kate ini la jadinya....
ambik ko....
asekan komen daripada team perubahan....

kawanmu.. January 20, 2010 at 3:07 PM  

yela NAZLI ASHRAF..
'komitmen' mu amat ku sanjung tinggi..
hahaha..renung2kan dan selamat beramal!!!
muahahahah..

cikteh January 20, 2010 at 3:08 PM  

sapa soh naik perahu

Anonymous January 20, 2010 at 3:09 PM  

layan jugak.... banyak game..
p kurang puas ati...
ada sesetengah org wat x amek pot..
x boleh blah..

melangut ja kat tepi dinding wat muka toya..xda keja sama..

auw auw auw..doremon January 20, 2010 at 3:13 PM  

dua tiga kucing berlari..
mane nak same si kucing belang..
dua tige boleh ku cari..
mane nak same si NAZLI ASHRAF seorang..

muahahahaha...

megat syaiful January 20, 2010 at 3:16 PM  

dalam dingin subuh..
hatiku terusikk..
kenang nasib diri di rantauan....

wan efaizil January 20, 2010 at 3:32 PM  

induksi baru baru ini sangat best..
my faci sporting, baik, supportive..
hope kite semua akan terus mengeratkan hubungan kita dalam blog ini..
im happy to be a QS student..

cikteh January 21, 2010 at 11:33 AM  

induksi da tamat ek?

kamal January 21, 2010 at 11:34 AM  

induksi y di jalankn memang cool..... 80% succes

megat syaiful bakhtiar January 21, 2010 at 11:34 AM  

ok la

kamal 1b January 21, 2010 at 11:57 AM  

group 3,,, induksi part 1.. insyaallah sabtu malm ahad kite wat training sikit,, nnti aku contac

mail January 21, 2010 at 12:03 PM  

induksi sedak tpi galok2 jugok x lry jgk...ko ranoh?? tepuk dada tnya selera!!!

gRoUp 6 sPec January 21, 2010 at 12:04 PM  

indksi ak orite gak sbb OC ak best...p tyme dak part 2 conduct bosan gle...
cam nk tido pn ad gak...
papepn yg pntng enjoy....!!!!

kamalqs1B January 21, 2010 at 12:04 PM  

qs 1b,, kite mesti tunjuk sek kite bley wat sem ni,,, tunjuk kat senior yang pandang serong kat kita,, ayuh kawan,, ada masalah ngan senior cari aku.. bley settle kan

the times January 21, 2010 at 12:05 PM  

bereh ma...nti ak join la...ktow wt molek group ktow..haha

Anonymous January 21, 2010 at 12:16 PM  

yee..best ar indksi da hbs.x kna jmpa ngan senior2..smua senior2 tino part 2 koya2 blako.doh la smbong2..

Anonymous January 21, 2010 at 12:21 PM  

byeh2

En Syhidi January 22, 2010 at 8:56 AM  

Sy pn setuju dgn cik teh... induksi ni laa u all nk bina network... kenal senior, senior pn kenal junior.... saya pn penah berada dalm kedudukan pelajar semua, tapi lagi seram la sebab masuk dalm bilik senior2...zaman tu xde proper induction...so ape yg berlaku tu sgt laa dashyat (course lain)..tp alhmdulilah tujuan induksi tu tercapai coz abg2 senior mmg terbaik...

Nowadays, bile jumpe2 senior kat luar nk gelak pn ade...even ade senior2 yg jadi satu batch semasa buat degree.. dan diorng memerlukan bantuan kiter seperti mane kiter penah minx bantuan daripada diorng...sO xrugi la u all involve dgn induksi nie... just u all tu jgn jadi org yg membosankan...ceriakan diri anda...baru laa org lain turut ceria....

play their way January 22, 2010 at 11:56 AM  

....
ak xtau nak ckp mcm mne~

cik 'Ain January 22, 2010 at 2:12 PM  

dear anonymous ..

awak berkenan dkt senior part 2 yea... sbb 2 awk ckp diorg sombong
HAHAHAHAHAHAHA

Azlin Azman January 22, 2010 at 3:27 PM  

cik ain.
saya salute reply itu~
:D

part 2 jugak,,,huhu January 22, 2010 at 9:39 PM  

part 2 ade ke yg comey2???hehe... cik ain tolong adjustkan sorang...hehe

Anonymous January 25, 2010 at 9:29 AM  

induksi MEMANG BEST....

cech qs @ mahfuz January 27, 2010 at 4:32 PM  

hahaha....bkn pt2 je ok ??? pt3 pun ada gak la yg comey2 n hensem bergaya....wakakaka.....

shark February 1, 2010 at 10:11 AM  

induksi x sedap lgsg...
doh la tino x lawa..

boboy part-time February 4, 2010 at 11:37 AM  

shark, ko duk kutuk kato tino x lawa, mu tu hensem ke???hahahaha.... cam tutt!!!!

jali si kacak February 4, 2010 at 11:50 AM  

wey.............
mkn nsik lg best pada induksi.....heheh
apa pn...induksi da tmt
best!!!!!!!!!!!

maiya February 9, 2010 at 2:57 PM  
This comment has been removed by the author.
maiya February 9, 2010 at 3:08 PM  

induction was fun.. bnde baru blaja bout ppl.. to those yg xsuka, nnti tgk mcm mana korg handle induction... whateva pon.. group 6, love u guys! ngeeee...

zamrud February 10, 2010 at 2:17 AM  

mjlis pntup induksi best!! grup yg buat cte engineer,architect ngn qs tuh!!
u all do a great job!!luv dat;)

wakil group2...:) February 13, 2010 at 8:39 PM  

thanx zamrud!!!
:D

Anonymous February 16, 2010 at 8:07 PM  
This comment has been removed by a blog administrator.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP