Sunday, October 4, 2009

QS Dinner - 09/10/2009











QS Dinner utk semester ini, akan dibuat di Padang Kawad. Ini adalah hasil keputusan undian lebih 2/3 majoriti ahli yang hadir ke BAGM Julai yang lalu. Bermakna 2/3 majoriti mahukan QS Dinner dibuat di dalam UiTM. Mungkin pengundi ingin beralih angin setelah bosan makan di hotel selama 3 semester berturut2 (Bukit Merah Resort, Swiss Garden Resort, Syuen Hotel). Mungkin pengundi sedang mencabar kerabat part 02 untuk mengelola QS Dinner dgn cabaran dan kekangan yg pelbagai. Apa pun kemungkinan alasan pengundi pada malam itu, ianya undian telahpun dilakukan. Dan undian 2/3 majoriti ini adalah undian yg tidak boleh dianjak2 lagi.

Masih ada yang bertanya, "wajib ke kena pergi QS Dinner?"

Sila rujuk Perkara 13 Perlembagaan Persatuan Ukur Bahan. Semua perkara yang telah dipersetujui di dalam BAGM, wajiblah dilaksanakan, dipatuhi dan dihadiri.

"Kalau tak pergi, apa jadi?". Satu soalan yang tak harus ditanya, kalau lah ianya daripada seorang budak U. Sebab, budak U faham tentang erti dan akibat engkar terhadap Perlembagaan.

Sila baca Perlembagaan Persatuan Ukur Bahan. Kalau tiada dalam simpanan, boleh beli daripada saya, dgn harga RM2.00 sahaja.

























165 comments:

ady October 4, 2009 at 1:15 AM  

salam aidilfitri

anak QS October 4, 2009 at 4:09 AM  
This comment has been removed by a blog administrator.
panda October 4, 2009 at 5:58 AM  

boleh kalau korang yang x pk panjang ni bg je kerjasama.
Tapi ada plak isu boikot memboikot nie kedengaran dikalang pelajar2 yang bijaksana nie.. camna bleyh wujud boikot2 sesame melayu neyh. barang israel ko x boikot pe kehel nak boikot event sesame sendiri.. ko xnk pg. ikut ko la. tapi jangan la nak bawak mulut kutuk batch org. ape ingat kau lahir2 dah maksum sangat. so mintak abang2 serta kakak2 yang arif serta bijaksana bagi je la kerjasama. kita nak fun je.. tengah majlis ko nak blah pun xpe.. abeh kuat pun mase post mortem ktorg kene maki. stakat 35enget ape la sangat.. hp riban2 mampu.. aku ni hp buruk tahap beruk je tapi aku byr je.. x byk bunyi. by the way psoalan 15 enget tok sport day tuh ktorg bayar untuk ape eyh? dan untuk part 2 yang handle dinner aku ucapkan tahniah kepada PM zack yang sgt berkomitmen dan takziah kepada para ajk trutama bahagian promosi dan para pembuat serabut. Update2 la dengan team.. jangan dah cakap dgn pm korg nak diam je.. bile meeting br nak cakap.. hp ada jangan wat guna bgayut ngan balak n tengok benda2 x senonoh.. sedikit kedengara jugak ada mereka berkata "bodohnya la wat event dalam uitm x fun lgsung malas uh nak pg" ko la bodo g vote uitm wat pe. aku da vote hotel kot.. dan para lecture jangan la main mark2 batch.. nanti semangat kekutukan wujud diantara para pelajar.. ape kate kite tengok crite GADOH2009 munkin kite bleyh blaja cara pengurusan minda remaja dari situ..
Semoga dinner kali ni lagi teruk dari sem lepas..hahaa..

pandaman kaler ungu.

qs3d October 4, 2009 at 12:50 PM  

hope dinner akan datang tak hujan la.. n makan pun sedap2, x payah rebut2..buat hidang lg masyuk..

sy ad 1 cadangan, kalau nk buat rumah terbuka utk raya, mintak la ahli2 bawak 1 bucket biskut raya, lepas tuh letak kat meja dinner, makan ramai..
baru lah rasa raya 2 x hambar..

Anonymous October 4, 2009 at 1:38 PM  

kpd ank QS...
klu byk bunyi sgt xyh la g...
mkann cukup jew klu ko x mkn byk....klu ujn ko bwk r pyg sndiri..ngok

Wonderpet October 4, 2009 at 4:30 PM  

kepada panda...

sesetengah point ko memang ade betolnya... aku ade jugak pasal boikot memboikot ni.. jangan la nak boikot2.. bende ni ade karmanya.. kita buat orang skali, kita kena balik 100kali... dan jangan la kamu-kamu berhati busuk dengan mempengaruhi orang laen plak. kalo kamu xnak pegi, jangan la hasut orang laen supaya ikot serta tidak pergi... sesungguhnya perbuatan itu sangat keji..

patah hati October 5, 2009 at 2:45 AM  

pannda ko mesti pt3kn..hahah..alaa boikot tu poyo je...sje je diorg sembg..budget je 2...tiap sem de je bnde ni...ak dh rse kt luar cbe la rse wt kt lm bodo oiii...ak kurang minat r ngan stegah lect yg suka ugut student...klu awk xpg dinner kne pape...fail pape r...pe kejadah ugut cam2 2...x profesional lansung...kte qs..qs pe cam2...satu lg plez r perubahan is a student' society...lect plz bg r ahli perubahan wt ikut cara kteowg...dinner rmai xg cz tiap2 dinner same je..xde yg menarik lngsung...kte patuut tgk bdk2 archi ke id ke...ak teringin nk jd cam dierg..ble tgk meriah je...kte formal sgt r...harap pt2 wt terbaik..try make diffrent...chaiyok

Giordano October 5, 2009 at 2:44 PM  

Panda Said:
PM zack yang sgt berkomitmen dan takziah kepada para ajk trutama bahagian promosi dan para pembuat serabut. Update2 la dengan team.


komited??? hahahaha... kelakar pulak aku dngar PM diner komited... padahal pandai meyuruh je.. diri sndri x wat keje... kesian kwn2 aku...
promosi kne lebih, mkn kne sedap..
tarik je bdk2 ukr bhn ni pgi dinner... x penh wat kt dlam pon... first time.. do da best!! kpd pemboikot.. anda akn dikenakn akta.. pdn muke!.. sape suh boikit...!! lastly.... hidup part2!!!

pandaman October 5, 2009 at 9:36 PM  

Nama projek manager. Pernah jumpe project manager wat keje skilled labour mahupun unskiled labour kerja dia manage je asalkan benda jalan. Baik buruk terpulang pada minded dia plak.Aku cakap camtu cz aku nampak dia macam mintak sedekah nak promote dinner kali nie.. jalan ngan 4-5 org stdent jumpe brade2 mintak datang dinner masa qs sport haritu.. perihal kerja yang dibelakang aku x jelas la.. tapi nak tanya dengar citer sate sampai 6posen sbtg.. beso sgt ke sate orde 10k x dapat harga 40sen.. ambik kat org tengah ke? dan ada rumor mengtakan bahawa xda khemah.. agak mahal la 35enget untuk semua tu.. bek makan buffet kat hotel.. adult rm45 makan sampai pecah perut. aku pt2. stakat duduk wat kerja bawahan je dinner nanti. macam patah hati cakap event bebudak id ngan archi always letop2.. kite pompom pun xda.. meh aku bakar meriam kc dinner nie letop.. bleyh x cik teh?hehe..

Ice October 6, 2009 at 12:21 AM  

tgk la event tu bile musim raya smua bende2 pn mahal. pastu yg pandai2 pg vote buat dalam uitm apsal. kalau vote kat luar dah senang skit keje n of course bayar nk cecah ratus2....

ni da la 1st time buat kat dalam so mmg nmpk mcm2 masalah. nk deal ngan pentadbiran uitm sndri dah susah. aptah lg nak deal ngan org luar.. lg2 khemah n stage n wat so ever. brape ramai yg da x sabar nak kawen kat luar tu smua pn nak book khemah smpai main tawar2 harga. sape paling mahal die la dpt. kita nk byar mahal? haih~...

yg lain2 tu takpe la buat kat luar senang leh rujuk senior2 je even harga nk ratus2 pn kitorang dtg gak. ini stakat 40 hengget dlm 1 sem je pon.. byk itu je pn yg kitorang trpaksa mintak. masalah tu mmg tak dpt nak dielakkan kan lah sbb ramai buat event dlm masa yg sama. kata pn raya. nk fight harga yg org luar tawar n client2 lain pn mcm nak mati.ini pn dah lari budjet gila2 dah. nk buat mcm mana. komplen pn tak guna. tp yg tau masing2 dah buat keje masing2.. nk bandingkan dgn id n archi. kalau kite tgk diorang tu semua BERSATU. QS...?

kalau abg2 n akak2 senior dah tau kitorang ni serba kurang, drp korang bantah kan ke lg mulia kalau korang bantu ktiroang bg idea. baru la dgr dr mulut2 org ramai ni ckp yg elok2 pasal qs. ada kita dgr budak id boikot junior/senior? ada kita dgr budak2 lain komplen tentang event diorang? yg aku dgr slalu.. QS boikot, QS itu ini. kalau korang rasa nak kekalkan tradisi ni smpai la kat future2 junior masuk nnt or nk lg tepat, anak2 korang nnt masuk sini ke or adik, silakan..


biasa la dlm otak smua nak gempak2. pom sana pom sini.. tp gempak2 tu smua duit. kita mmg mampu rancang je.. ape akan jadi pd malam tu nnt hanya Dia saje yg tau. Dia yg tentu kan sgala2nya.

so lastly finally feelingly kpd abg2 akak2 senior yg saya hormati x lupa gak junior2 yg gile ramai yg cun2 dgn serba kekurangan yg tertera terang bederang ni sy still nk mintak jasa baik korang. harap2 korang dpt la dtg ke dinner ni. jgn la sia2kan kepenatan yg kami rancang slama ni utk bg yg trbaek utk korang walaupun dr awal dah byk masalah.

skian, lu pikir lah sendri

Anonymous October 6, 2009 at 11:14 AM  
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous October 6, 2009 at 11:22 AM  

zack komitmen?he is useles...mkn part 2 sndri.join bola dgn part4 untk bntai part 2 sndri.pehal?..yg wt xtiviti mnta sdkah 2 pn dia tpksa..dia xwt ape pn..aku tpksa ckp cz nk korg taw pkra sbnar.ko cbe tny dia tntg dnner.kmpem he know nthng..pm dnner yg plg bgs smpai mkn part sndri.

Anonymous October 6, 2009 at 11:46 AM  

sy ska tgk asstnt pm..dia cute...sy dgr dia dkan..tp pe yg plg ptg sy dgr dia kmited buat keje...even sy bkn pm team pny olang tp sy ikt prkembngn...prsmbhan,logistik,promosi,cndrahati,n ajk2 lain yg smart2 buat keje dgn bgus.nsb la pm korg ada korg...do da best.we support u

giardano October 6, 2009 at 1:08 PM  

btl 2 anonym0us, aku s0k0ng!

cikteh October 6, 2009 at 2:19 PM  

teruskan..teruskan... jgn berhenti lagi....teruskan...

Anonymous October 6, 2009 at 3:19 PM  

kepada pemboikot yang disanjungi, korang jgn la bnyak songeh sgt..klu nk happening cba handle sndri, cmne?? nk buat kt luar knon,korang sanggup ke nk bayor mahal2? mse kitorg part 1 dlu, smua dtg dner tau, tk de la nk boikot2 ni..agk2 la ckit, perangai cam bdk2 je, tk profesional lngsung! cba la bg cooperate kt ktorang ni, just dtg je dner tu.. bla lg nk rasa open house QS klu bkn skrg..

tikam batu October 6, 2009 at 3:28 PM  

ak dgr, geng part4 pun nak boikot jgk. ni pehei abg presiden nyer geng wat kuang ajor ney

Anonymous October 6, 2009 at 3:30 PM  

korg nk yg pompom, wat la sndri !!! nk byr murah tp nk yg grand, waklu !!! skang ni g berak pun kena byr, pikirlah sendri !!! bkn part-part lain je masalah, part 2 sndri pun ada yg tamaw g...ape ke hal ??? gler sampah, x support batch sndri !!!

Ice October 6, 2009 at 8:03 PM  

tak tau laaa mcm mana la mlm tu nnt.. risau sgt.. doa2kan la smoga smua brjalan dgn lancar..

Giordano October 6, 2009 at 8:14 PM  

btul tu ice... aku sokong.. mintkla x ujan ... moge segalanye berjalan ngn lancar...Amin....
wahai warga perubahan.. supportla our department!!!!

Anonymous October 6, 2009 at 8:23 PM  

sape yg design flyers ni??
tlng bgtau...

Anonymous October 6, 2009 at 8:42 PM  

PANDA... PANDA...
ko ni mmg buat mlu part je..
dahla mengutuk je keje ko..
asal?? dinner ko x best kan..
x best sbb ade org cam ko...
hahahahaha...

Anonymous October 6, 2009 at 9:12 PM  

sedey part2 sndiri yg tanak tlg kitorg.ade yg buat tak tahu je ngea dinner ni.wei,tlg la batch kite yg hmpir jatuh ni.korg tanak naikkan name part2,sape lg yg nk tlg??

sipot sedot October 6, 2009 at 9:15 PM  

btol2....rhman pny teh tarik sedap...manis potong kaki pny...haha....i like mat bangla

Anonymous October 6, 2009 at 9:18 PM  

if dinner dalam hujan...leh menari dangdut same2....hujan i2 rahmat dri ALLAH.....

sipot sedot October 6, 2009 at 9:21 PM  

dgar kta dinner ade surprise bsar....xsbar nk tgk....ape ye...

sipot sedot October 6, 2009 at 9:24 PM  

seekor panda hny taw mkn buloh....dia ne taw hdup dgn manusia....jgn la mrah dia....cian dia.....sesungguhny sipot sedot i2 lebih tggi darjatny dr sekandang panda atau serumpun buloh....haha

Anonymous October 6, 2009 at 9:32 PM  

panda mmg mcm 2.... pndi mkn dan tido jerk.... lps 2 bgn2 tido x tau citer trs comment org....... maner spesis panda nie wujud aku x penah jumoe pun spesis sprti kau...... maner ko duduk hah... ko blk la tmpt asal ko lg bgs.. ntah2 spesis ko pun x nak ngaku ko spesis diorg

cik 'Ain October 6, 2009 at 9:57 PM  

Dear patah hati….

TERIMA KASIH… cadangan awak sgt bagus dan mungkin kita akan pertimbangkan pada masa hadapan…..

Semasa sy belajar dulu… memang pentas kami buat sama mcm bdk2 archi n ID buat skrg (menjadi tradisi semester 2 menganjurkan DINNER) dan kami bersaing untuk buat pentas yang tercantik…. Dan pada masa itu, kebanyakkan kos dan tenaga dikeluarkan oleh kami semua (kecuali pengurusan makanan) ….

Kalau ada pelajar QS yang berminat tuk bt spt tu… apa salahnya TETAPI kena UNITED lah sbb bkn senang nak bt semua tu…..

Dear pandaman….

Pembetulan… satay cm RM0.50 n lebih besar dr satay bote… awk semua cm bayar RM25 shj tuk makanan iaitu set nasi beriani (ayam masak apatah x ingt, daging rendang tok, udang masak sambal, dalca, buah + air) dan berhidang…. Untuk buffet kita ada lemang + rendang ayam / daging, laksa, bihun sup, rojak, salad, cendol, satay (10 cucuk sorg) n KAMBING PANGGANG…. Selebihnya RM15 awak byr sewa tuk meja + alas meja, kerusi + alas kerusi, pinggan + mangkuk, sudu + garfu, stage, backdrop tuk stage, ligthing system (stage), PA system, cenderahati dan sebagainya lah ….. jd lu piki lah sendiri ;)

Dear panda

RM 15 yg awk byr tu tuk YURAN AHLI…. Ini WAJIB awk bayar setiap semester sbb ia termaktub dalam perlembagaan persatuan. Mana2 persatuan pun ada YURAN AHLI…


Dear PELAJAR-PELAJAR QS

KAMI SAYANG ANDA SEMUA…. Doa kami sentiasa bersama anda…

Giordano October 6, 2009 at 10:59 PM  

thanks cik ain.. cyg cngt ngn cik Ain...!!!!
................................
Phm x PANDA???
kalau x phm x tau ar aku...
adoyai!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ice October 6, 2009 at 11:12 PM  

giordano, rilex suda.. biar org mengata kita.. tp kita jgn mengata org.

kicapmasiN October 6, 2009 at 11:30 PM  

asslmualaikum..dinner part2 buat agk menarik..harap bekerja dgn bersungguh-sungguh..tggu saya dtg dinner nnt..

sipot sedot October 6, 2009 at 11:35 PM  

qs mg prsatuan terbaik...kta kna unite...mcm manchester united or cik samad united....lec qs mmg trbaik....life is a process of learning....majula sukan untuk malaysia....bandar u da best...rahman da best

c u d ipt October 7, 2009 at 5:06 AM  

aduhaii....weyh agak bodo r korg pt02 ni...pg cite problem korg wtpe...klu organization krg sndri dh de problem xleh bg kerjasama camne la dinner nnt...ak x yakin langsung ngan korg...surprise knon...lu pkir r klu surprise 2 x mnjdi???dye akn jd problem yg lbih besa nnt..satu lg hal korg pt02 kte owg len boikot dinner korg...mne wkil korg mse sport day ari2???bola je anta...2 je..ak tgk pt04(majoriti sme claz ak dgr) walau yg men game sume muke yg sme every game tp diorg sgguh nk joint sume game smata2 nk anta wkil...pt02 pe la begong sgt korg ni..event owg len xpg nk suh g evnt korg f**k r...pas2 nk bising kte owg boikot...pndai2 r korg...dinner xbest..tgk je r nnt...bg malu tyme dinner gak..salam...all da best pt02...nk wt pompom x semesti nya kne duit anonymous bodo r ko...mcm otak 15thn..kasih syg gne duit x???pkir r byk bnde yg leh wt x yah gne duit pn...reused material that used...save cost...don't spend alot of money

cech qs October 7, 2009 at 10:11 AM  

oi c u d ipt, bknyer part2 tamaw join mse sport tp kbykan ktorg ada kelas lar....tu la...nk tuduh tamaw peksa dulu..x cye tnye r c.ain o tuan haji ker.... da byk da dosa ko tuduh2 ktorg...tahniah la...c u d hell....alfitnatuh ashaduminahoth....fitnah itu dosanya lbh teruk dr membunuh....

laksamana sunan October 7, 2009 at 10:24 AM  

peRasaan Marah hanya akan merosakkan fikiran..kalo nk komen 2,gne la ayat yg elok cket..setiap org ada hati dan perasaan..sempena bln syawal yg mulia ni,marilah sme2 kte hilangkan sengketa..Support la setiap aktiviti Perubahan..meh kte unite..United we stand..CHAIYOK!!!!!!!!!!!!!

Anonymous October 7, 2009 at 11:01 AM  

c u di ipt... hahahaha...
nmpk sngt ko org yg x bertamadun....
kesian ko ni,....

Anonymous October 7, 2009 at 11:03 AM  

agk2 la wei C U DI APT ni...
bola jaring pun part2 antrla..
x hape2 ko ni...
bdk2 ni rmi ade kelas la...
nmpk sngt ko duk bwh gua sedlm 9999 kaki.. hahahha...

Anonymous October 7, 2009 at 11:09 AM  

bdohny la c u d ipt ni...gla klaka ade gak org mcm ni.....haha...ko g bwak ksh syg ko g pjbt bndahari byar yuran sem....dpt x....ape ke bodoh la.....ni msuk uitm mst pkai kabel...haha

Wonderpet October 7, 2009 at 11:12 AM  

C U D IPT,

ko ingat kitorang xpikir ke bende2 yang boleh save kos? apekena kasih sayang ngan buat pom pom? apeke benak sangat ko ni? makan lipas ke?

Giordano October 7, 2009 at 11:16 AM  

bkn mkn lipas dah...
mkn influenza HINI kot...
hhahahahah./...
C U DI IPT... pgi balik la kg ko...
ktorang x perlukan ko...!!!!

sipot sedot October 7, 2009 at 11:16 AM  

sume bnda ade risiko...evn parents ko nk bsarkn ko pn ade risiko cz dpt org smpah mcm anda c u d ipt...pttny kna tkar c u d ipt gna kabel...haha....ko taw x nk bkak kdai rahman pn risiko gle2...pe lg nk buat teh tarik....

Anonymous October 7, 2009 at 11:16 AM  

apa yg korg kutuk ni pn VOTE KORANG sndri gak. VOTE KORANG gak yg menyusahkan kami.. face it. this is the truth. if korang nak kutuk ape pn. tak kisah. kutuk lah. kalau korg da tak ikhlas sgt nak dtg tu, tak yah la dtg.

ubi October 7, 2009 at 11:17 AM  

c u d ipt!!!!
####
ap la
hampeh
ape cer part 4 nak boikat2 ni??
ap cer ni presiden??
huh

Anonymous October 7, 2009 at 11:18 AM  

wei teh tarik rahmath sedap woo. stiap bende yg gempak mesti hadapi risiko dulu.

samad October 7, 2009 at 11:20 AM  

sesungguhnya org yang memboikot itu tergolong dari golongan org yg lemah, tambahan pula tidak cerdik akalnya.namun mereka itu hanyalah tahu bercakap, tp tidak tahu untuk melaksanakan..
TIDAKAN ANDA ITU BERDOSA..
INGATLAH ALLAH, MAHA BERKUASA LG MAHA MENGETAHUI PERBUATAN ANDA YANG TERKUTUK INI..

sipot sedot October 7, 2009 at 11:20 AM  

npe la nk kna gadow...hm kta kna support perubahan....kta student qs adalah nadi pmbngunan bgsa dn perubahan....if kta x puas hti..kta kuakn pndpt dgn elok....support la qs,perubahan n stiap student kta...sbarkan la kasih syg dlm perubahan.

Anonymous October 7, 2009 at 11:29 AM  

hihi...mmg kentot r c u ipt...masuk kebel lar tue..hrp je cerdik..
bola jaring anta k..
aku dgr cte sampai dak part2 suh part3 tunggu..yela..
dak part2 tu ada kelas bEL..
then mereka mmg dh minta kuar awl tp...algkah sdeyhnye.lec beL..xkasi..siap marah2..apa kehelye..
depa kalah dgn part 6 n part3 kn..ala..nk wat cmne adat pertndgn ada meng n klh..cik oi..

kicapmasiN October 7, 2009 at 11:33 AM  
This comment has been removed by a blog administrator.
Wonderpet October 7, 2009 at 11:51 AM  

biarlah orang membenci kita.. tapi janganlah kita membenci orang....

suka suki October 7, 2009 at 11:54 AM  

huhu..apa lah gaduh2 ni
xbaek lorh..kita sesama sedara Islam..
ala..lgpun sume ada klmhn masing2 kn..
sume xperfect hanya ALLAH yg perfect
nak grand2...g wat sendiri la..aiyoo..
zmn skrg sume gune duet beb...sume brg naik harga...nasi..gula..kayu..pepela..
ingt free ke..la Malaysia ni dlm krisis ekonomi...aiyoo..pkr2 la..
nk sgt g ar pindh dok indon,thai,singapore..xpun kalo nk mjlis tu grand lg...g ar pindh area UK tu..kentot

bab mknnn..hrp2 xrebut ye..
ajk mknn kena berusaha la ek..supaya sesi pergaduhan xde..yela..kang ada je yg terbalik..

a'a..apsal pm dinner maen bola utk part4..rame membr ek? hbh tu part2 bkn mmbr ko...lalallalala..kate org..dia yg lebih..lu pkr ar sndri..

aku tabik kt ajk promosi..haha..mereka bekerja kers k..cantik kn poster dinner..hahah..cntik dari last sem..go green...

aq xsbr nk tgk persembhn wakil2 part..lala..berusaha la ye..

so,marilah sama2 kita memeriahkn lg aktiviti qs..nk grand sgt..dtg la aktiviti qs..ni ckp je manyak..tp buntut tu x gerk pun..dok atas katil..mls


itulah..pengajarannye lain kali nk pilih tempat wt dinner..pkr2 la dlu k...jgn main tick je..aiyo..tu bodo la..name je student..

wasslam

ratna isteri laksamana sunan October 7, 2009 at 12:00 PM  

astaghfirullah...cmni rupenye wrga qs..kite nk tnjuk ape ni sbnrnye?
rumate sye dak om pndg qs ni seolah olah 1 kos yg hebat...
rumate sye lg sorg dak building tgk qs hebat ngn wrna merah...MMG HEBAT!!! (BLE BRGADUH)
kan??
sye snyum je ble rumate sye ckp cmtu..dlm ati??huh,ALLAH je tau yg sye tringin nk nafikn..tp sye ta kn ssekali burukkn qs..sye hormt kp kite..sye hormt sume lctrer...sye stil ade rse hormt kt dak2 yg nk boikot..tape,mereka ta tau hal yg sbnr..
nk fitnah,nk burukkn thp alien sekalipun..silakn..
sbb ALLAH tau pe yg trjd..
jernihkn la hati tu..
sbb KEBENARAN AKAN JATUHKN KEBATILAN..igt tu..
kpd sume exco diner..
promosi,prsmbhn,mknan,pndftrn,adiah,apm,prtokol,pralatan,logstik.ajk khas..sabar ea
ALLAH sntiasa ad ngn org yg sbar..kite maafkn la org yg brati busuk ni..kite doakn supye ALLAH tnjukkn die,bukakn ati die bia die tau hal sbnr.tapaya kite emosi oke..kite buat yg trbaik kite boley buat..
ta prlu pndg dak id or arki..
kite prlu prcye ngn kkutan kite sndri..
tp prlu kite jrnihkn sketul dging dlm dri kite = HATI
insyaALLAH sume oke.. ;)

polarbear October 7, 2009 at 12:02 PM  

btol2............

Anonymous October 7, 2009 at 12:09 PM  

dak p4 boikot???
aku tak rase pn cm 2...
ish2,xbek tau nk fitnh2...

Anonymous October 7, 2009 at 12:10 PM  

p4 support jeq tau...

nirwana October 7, 2009 at 12:10 PM  
This comment has been removed by the author.
Anonymous October 7, 2009 at 12:10 PM  
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous October 7, 2009 at 12:13 PM  

lala..kalo nak grand..
mehla sume dak qs tolong arrange dinner..turun k
hari jumaat ptg..jom2..
sangkut ni sangkut tu..
tampal ni tampal tu..pe lg..
hias la pape yg patot
kate nk grand..mehla

awek C U D IPT October 7, 2009 at 12:19 PM  

C U D IPT......LWAK TOL KO NI...AK YG HNDLE QS SPORT..AK TAU LA PART2 INVOLVE....DORG CME DE MSLH CLASS JEP...XPE2..AK G DNER KORG...AK SOKONG CIK TEH...GO QS....

Anonymous October 7, 2009 at 12:21 PM  

benok sggh...ado kls wei.klu xdop konpem g...pe r...

Anonymous October 7, 2009 at 12:22 PM  

boleh x aku nak taw sape c u d ipt ni?

hai
kot penyanyi uNIc..

Anonymous October 7, 2009 at 12:22 PM  

boleh x aku nak taw sape c u d ipt ni?

hai
kot penyanyi uNIc..

awek c u d ipt October 7, 2009 at 12:22 PM  

kicapMasin....jge mlot 2....jgn ckp cm2 ..... ALLAH mrahh

HANGEMARU October 7, 2009 at 12:26 PM  

panda....
pandaman...
c u d ipt....

KORG NI UMPAMA VIRUS SELSEMA BANGKAI AYAM.....

Anonymous October 7, 2009 at 12:29 PM  

haha..dinner qs...aku xsbr nk mkn kambing..bek bek bek

sipot sedot October 7, 2009 at 12:33 PM  

npela nk gado2...hm...teh tarik wanne

trruuuuuttt tut tut October 7, 2009 at 12:35 PM  

nk mkn sate....nyum3...

Giordano October 7, 2009 at 12:35 PM  

dtgla dinner yer...
jngan gduh2 tau.. ade pertanyaan psl tema dinner???
NOstalgia lebaran....
Pakai lawa2 yer...
time kcih...

sipot sedot October 7, 2009 at 12:35 PM  

nk mkn...nk mkn...nk mkn ape eh

lalala lola October 7, 2009 at 12:36 PM  

hmmmm...delicious...
kmbg pggng..
grrrr...grrrrr..
huhuhu..

sipot sedot October 7, 2009 at 12:37 PM  

ha nk mkn bskut aye!!!!!!!!!!

charlie n da choc factory October 7, 2009 at 12:37 PM  

eee....xsbr siot g dnner..

Anonymous October 7, 2009 at 12:38 PM  
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous October 7, 2009 at 12:38 PM  

tema2?
ala korun pake je ala2 melayu lame..
haha..
pake la pakaian pahlawan..
kan2..ada tanjak..keris...
haha
pompuan..nk nmpk hot..pake la kebaya..jgn ketat sgt.t xpsl2 terkoyak..opps..
haha

ank mak October 7, 2009 at 12:39 PM  

ala...pas ni kne g klas eko plak...

Anonymous October 7, 2009 at 12:41 PM  

kalu hujan cmner wei???

Wonderpet October 7, 2009 at 12:42 PM  

sate2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous October 7, 2009 at 12:43 PM  

hah..aku tau..
pkai bju hujan n but kuning PCK...
kuikuikui...

ubi October 7, 2009 at 12:44 PM  

ratna isteri laksmana!!!!
ak spprt ko!!!!
love u la
ak pon kdg2 involve gak diner
tlg mber ak
pape pon,go diner!!!
ak akan tlg smua dari a to z...
hidup part 2!!!!

Anonymous October 7, 2009 at 12:44 PM  

itula..hujan?
erm...xleh nk slh hujan gk
itu rhmt dri ALLAH
ok
erm...korun bw la payung...ok..
ala..mandi hujan je ar..
bw raincoat ok
xleh slh kn gk..xde khemah..kalo
nk khemah bw la sendiri ok...

sipot sedot October 7, 2009 at 12:45 PM  

atok aku g raye dlu pkai blezer..

lembik October 7, 2009 at 12:51 PM  

aku nk bihun sup..hahahaah
sate pun nak gk..tp kambing lg nk

chibi maruko chan October 7, 2009 at 12:55 PM  

to seput sedot:

atuk ko duk ne sipot sedut.best gk pakai blzer 2.......

cikteh October 7, 2009 at 1:53 PM  

Banyak sungguh pendapat dan pandangan. Pemerhatian serta pembuktian bahawa mahasiswa/i hari ini bijak mengeluarkan pendapat (dan juga penTAKdapat).

Mana2 komen yg mengandungi unsur menyinggung perasaan kaum (Melayu dan lain2), menjentik hati pensyarah (terutama tuan KP), menjual kelucahan, dan mencemarkan agama, telah dan akan saya padamkan daripada komen blog ini.

Diharap semua warga PRUBHN dan semua yg berhasrat memberi komen agar dapat mematuhi Perkara 13 Perlembagaan (boleh rujuk dalam blog ini entri Julai 2009) tentang adab, tatasusila dan hormat menghormati, terutamanya terhadap keputusan Mesyuarat Agong dan Jawatankuasa Ad Hoc (termasuk Presiden dan rakan2, Project Manager dan rakan2 yg dilantik).

Selebihnya, teruskanlah sumbang minda ini. Jangan berhenti lagi. Teruskan....teruskan....

abg presiden October 7, 2009 at 5:31 PM  

Assalamualaikum...aduhai rakan2 seperjuangan ku sekalian xkire la part brape pon...kite nie same2 pelajar UKUR BAHAN UITM PERAK..ape dh jd dgn anda semua?

blog yg dibanggakn ini dh jd mcm medan perang dh...semua dok menghemtam sesame sendiri, mengutuk orang yg tuan punyer diri pon xtau la die sdar ke x die sedang di kutuk..bukan ke lg bagus kalau kite memberi komen dgn lebih berhemah dan membina?bukankah itu lebih baik daripada memberi kenyataan yg tidak ada asas same skali?

kepada ubi dan yg lain2..
sy yakin xade pon part4 yg memboikot dinner...ktorang tau n pernah mengalami betapa perit nyer nk handle dinner nie..so, kami semua xde pon kate nk boikot ke ape..watpe kte nk menyusahkn idup org?sedangkn kite bleh membantu..sesungguhnya allah akan membantu hambanya yg sentiase melakukan kebaikan..jgnlah percaya kepada khabar angin tu..kerana ia bleh bertukar menjadi fitnah..

kepada sape2 yg memberi pendapat yg bagus lg bernas tu terima kaseh n tahniah saya ucapkn...dan yg memberi penTAKdapat tu pon tahniah jgk...tp begitu ke pelajar U?mengeluarkn kata2 yg xtidak sama sekali mencerminkn seorang pelajar U...pada pendapat dan kesimpulan sy...org2 yg lantang mengomen nie disebabkn xde siape pon tau siapa anda..sbb tu anda berani..klaulah org2 ini betol brani..sy CABAR org2 nie sem depan ke ble2 ke cbe kamu sukarela jd PM event..xyah bg dinner la..bg yg senang2 je..and then u know cmme rasenyer..mayb org2 nie bleh wat lg bagus kot sbb die dh byk pengalaman komen org..so die tau ape yg patut n ape yg patut...ape mcm?ade bran?

akhir skali sy berpesan kpd dri sendri dan adk2 sume nie...cube la ubah cara pemikiran tu...berfikir mcm org minda klas pertama...jaga hati pensyarah anda...jaga tutur kata n prangai dgn pensyarah..kebanyakan kamu xpernah blajar d ipta lain...jd byk bende yg kamu semua xtau n xdpt bandingkn..mcm kate cikteh "kamu semua ni klau sy campak kat U lain mmg xleh idup nie"renung2kn la.."life is about making choices"by cikteh...

Wonderpet October 7, 2009 at 8:43 PM  

bagos shahman.. presiden sudah bersuara.. blog adalah untuk tempat memberi idea... bukan medan perang dan kutuk-mengutuk....

bagi yang nak mulakan suatu provokasi, jauhi la tngan anda yang busuk dan hati anda yang hitam itu daripada berbuat perkara yang boleh menimbulkan kemarahan orang laen.. diotang pon ade ati prasaan... bukan ko je...

boikot-memboikot jauhi sama sekali.. bagi kerjasama.... hidup selesa...... aman sejahtera

sipot sedot October 7, 2009 at 8:57 PM  
This comment has been removed by a blog administrator.
sipot sedot October 7, 2009 at 9:19 PM  

bsan prubhan gado2.cetekny pmikiran..npe leh mcm ni.ne pg smgt merah kta...namamu mrah pgglan merah waima mentera semerah padi...tp padi wrna merah ke?ah biala..kta support la prubhan.aku yg bce komen pn lth.korg gado xlth ke.hm ↲Cbe tgk org len xda pn...rahman n rahmat xda pn gado2.pdhal dua2 ada teh tarik..rahman siap ada roti klcc lg...jgn smpai aku pgl diorg bg profesional talk plak...↲Mak lapar....agk2 aku da pji rahman ni dpt x eh roti valentine free...romantik g2.akaka

kambing bakar October 7, 2009 at 10:59 PM  

awek C U D IPT....syg kt kamo...
ada jgk yg sokong part 2...
ignkn smu pakat nk hentam dak part 2...
hope yg len2 leh jd cm awek C U D IPT gak...
moga aman la blog ni...
asyk panas membara ngan komen yg myakitkan ati...
Amin....

cikteh October 8, 2009 at 12:02 AM  

teruskan...teruskan....jangan berhenti
teruskan beri pendapat
segala pendapat adalah amat dihargai, dihormati dan dikenangi

si tukang beri penTAKdapat....
teruskanlah perbodohkan diri
penTAKdapat anda akan saya simpan dalam hati
terutama penTAKdapat oleh si 'patah hati'

teruskan..teruskan
jangan berhenti lagi...teruskan

"kita pukui gendang nye, kita jugak yg menari. buruk huduh yg ditari, tiada lain yg akan dicaci. kita yg menari ni, ikut gendang rentak sendiri"

teruskan...teruskan... jangan berhenti
teruskan beramai2...jgn berhenti

kalau ramai yg beri pendapat, bukankah pendapat menjadi kukuh
ibarat seberkas lidi - lebih kuat dari sebatang lidi

maka teruskan...teruskan
jangan berhenti lagi

AQ - tesco choice October 8, 2009 at 12:21 AM  

kami warga part6 menyokong setiap aktiviti yang dilakukan oleh Persatuan Perubahan.

....selalu kita menyangka yang di tangan orang indah dan menawan. apa yang di tangan sendiri sentiasa kelam. selalu kita meletakkan impian yang muluk pada kepunyaan orang sedangkan orang turut terliur dengan apa yang kita miliki...



renungkanlah

cikteh October 8, 2009 at 12:30 AM  

ni pendapat yg akan saya jadi kan kenangan abadi

cikteh October 8, 2009 at 12:44 AM  

October 4, 2009 11:45 AM
PATAH HATI said....

"...satu lg plez r perubahan is a student' society...lect plz bg r ahli perubahan wt ikut cara kteowg..."


tersentap membaca penTAKdapat si Patah Hati ni

umpama memberi susu dibalas tuba

terasa umpama selama 4 tahun saya memberi berkotak2 fresh milk full cream kepada warga PRUBHN, hari ini saya telah dibalas dgn segelas racun tikus berencah bangkai tikus reput yang ulat2 nyer pun dah mampus

penTAKdapat ini saya simpan dalam hati

da-fa-lia October 8, 2009 at 2:01 AM  

assalamualaikum semua....
setelah diteliti dan di hayati berdasarkan komen2 yang di utarakan,kami di sini merasakan bahawa setiap warga PERUBAHAN perlulah menyokong segala aktiviti yang diadakan oleh PERUBAHAN....
Jika kita lihat senior yang terdahulu,mereka banyak membantu antara satu sama lain tidak kiralah part berapa sekalipun yang uruskan sesuatu aktiviti tersebut..jagalah hati semua pihak apabila nak anta komen tuh...tulis menggunakan akal yang waras,bukan mengikut perasaan..
bagilah kerjasama antara semua...
semoga ukhuwah terjalin selamanya....
ALL THE BEST TO ALL PERUBAHAN MEMBERS....chayok semua!!!=)
wassalam....

mAntan BendAhari October 8, 2009 at 2:23 AM  

wahai adik2 ku trsyg...
npe leh timbul msalah b0ikot mmb0ikot nie?sape yea kepala?pr0blem skg,cmne leh kua isu yg diner x bes?actualy,bes or x bes ssuatu event 2 adalah sbb diri kita yg involve utk bes kn or x..lau rmai yang b0ikot,yg xnak g..s0,cm ne mjlis 2 nak jd fun...

msalah diner bwt kat dlm or lua bkan mjadi isu yea adik2 ku..if u all nie jnis yg syg or fan dgn qs,u all akan suppot jew pape yg qs bwt..even suh skema or nude skali p0n..nie x,siap mmbezakan lg antara bdk arci n id.. npe ni?h0rmat la cket kat kat persatuan ita..bangga la sikit...nie x...kutuk mgutuk plak 2...x puas dgn kutukan e2,lctrr p0n u all kondem..apsal nie..??ASTAGFIRULLAH AL AZIM... lctrr2 kte..d0wg seme 2 pendidik kita...Sedar la cket...

mAshimar0 October 8, 2009 at 2:29 AM  

j0m la kita g diner..sy nie bdk part 6...serius sy ckp dr part 1 unti n0w,x pnah p0n miss ngan aktiviti qs...fun sgt ta0w...spirit berpersatuan 2 pnting...jgn la plak b0ikot mboikot...bkn dpt pape p0n..lau u all seme j0in aktiviti qs kn dpt jgk s0mthing yg alwes bear in our mind..

kapih October 8, 2009 at 2:40 AM  

mcm bes je dpt duit raya..j0m g diner..

laksamana sunan October 8, 2009 at 3:27 AM  

bernafaslah atas namA tuhanMu yg Maha Agung....

mantan s/u perubahan-atazian October 8, 2009 at 4:04 AM  

Assalamualiakum.........

Wahai warga PERUBAHAN yg dikasihi sekalian.....apakah yang dah berlaku kpd korang semua..blog ni tlh dijadikan medium perantaraan untuk bergaduh, mencerca antara satu sama lain..nmpaknya semacam blog ni sudah tiada perbatasan antara senior&junior, para student&pensyarah..spatutnya bnda ni x berlaku, tmbah plak korang da besar pnjang, da bleh pikir bnda baik & buruk..

utk dinner......

Sbenarnya,sjujurnya & seikhlasnya ak nak bgtau bkn senang nk handle ssuatu mjlis..bg sape2 yg x pernah terlibat ngan ajk or MT, percayalah,bukannya senang untuk buat sesuatu yg hebat or grand..kadang2 tu kita rasa plan kita dah menjadi,da hebat, tp tiba masa tak jadi gak..semua tu dah jadi ketetapan Tuhan..so,jgn la kutuk mengutuk,kita blum lg hadir qs nite sem ni tp berita yg dsebarkan macam la dinner tu dah dbuat sem lpas..mana tau tiba2 dinner sem ni lg grand dr sem2 sbelum ni..sape tau kn....benda blum jd,tak bleh dbuat kesimpulan lagi.....


Bg adik2 junior,sem depan korang ada lg kat uitm ni..mungkin korang akan brkerjasama nnti..jgn la bergaduh sesama sendiri..takde guna korang buat cmtu,apatah lagi yg dah menyinggung perasaan lecturer,besar dosanya tu..korang pikir la sndiri kita ni dtg untuk menuntut,bkn utk melawan..bnda ni xspatutnya berlaku,tmbah plak kita dah jadi warga U, bknnya mat2 or minah2 yg ada kat kmpung tu,xtau pikir..

Sbagai warga yg dah 6 sem berada dlm PERUBAHAN ni,ak rasa kita ptut bersatu balik, bina balik PERUBAHAN yg dah sedia ada terdahulu..jgn bezakan antara kita ngan prsatuan2 lain,daorang lain,kita lain,perwatakan kita ngan daorang tak sama..pape yg kita buat or anjur,kita handle sama2 & enjoy sama..

Yg bakal handle dinner ni,ak ucapkan tahniah kat korang sbb dah jd sukarelawan,sanggup bantu PERUBAHAN..semoga dinner korang sem ni akan jd ingatan utk ahli2 PERUBAHAN..bg ajk qs sports,tahniah gak kat korang sbb dah berjaya handle event tu dgn jayanya..

adios..........

AQ - luna staedtler October 8, 2009 at 4:27 AM  

Kita lahir dengan otak di dalam tengkorak kepala kita. Sehingga tidak peduli semiskin mana pun kita, kita tetap kaya. Kerana tidak akan ada seorang pun yang dapat mencuri otak kita, fikiran kita dan idea kita. Dan apa yang anda fikirkan dalam otak anda jauh lebih berharga daripada emas dan perhiasan.


oleh itu,Sekiranya seorang manusia dipanggil sebagai seorang pelajar, dia harus belajar sama sepertimana
Michelangelo melukis atau Beethoven memainkan muziknya, ataupun Shakespeare menulis puisinya. Dia harus belajar dengan begitu baik sekali sehingga semua yang terdapat di syurga dan dunia akan berhenti dan berkata disinilah tempat tinggal seorang pelajar yang paling hebat, yang telah melakukan kerjanya dengan baik sekali.

Anonymous October 8, 2009 at 4:55 AM  

salam sejahtera...

apakah tujuan utama anda dalam berpesatuan ? adakah untuk mencari kesalahan org lain tanpa melihat cermin ?
adakah untuk menunjukkan kehebatan diri walhal diri sendiri x hebat pun ?
adakah untuk memberi kata - kata yang panas walhal diri sendiri x pernah tau bagaimanakah rasanya panas ?


Atau adakah dengan niat yang betul dan ikhlas anda ingin menimba ilmu dalam berpesatuan ?

anda fikirkanlah....

ape la nk jadi dengan kita semua ? dlm komuniti sendiri pn nak bertegang urat...mane hilangnya peribadi diri ? sesame kaum pn masing2 nk gado2...nak salahkan org lain...cmne nk idop kt luar nanti...mmg betul kata2 cik teh klo anda semua tercampak kt ipta lain..kompem x bole idop...dalami erti kesyukuran....nikmati erti kemanisan...sekian terima kasih

wakil part6 October 8, 2009 at 6:55 AM  

salam....pertama kali saya membaca pendapat2 yang amat menyedihkan hati ini...saya rasa amat kesal teramat sangat...adakah ini student yang ingin dilahirkan sebagai seorang QS yang berjaya kelak...??????yang mempunyai tatasusila yang tinggi???saya rasa amat gerun bile memikirkankannya....saya sebagai part 6 hanya boleh menelan air liur apabila membaca komen2 ini....di manakah sifat menghormati anda pada pensyarah,org yang lebih tua/senior mahupun rakan2 anda sendiri sehingga tanpa ragu2 menghentam tanpa memikirkan akibat dari perbuatan anda ini?dimanakah niat sebenar anda datang di UiTM Perak ini....datang untuk belajar,bukan untuk menjadi kurang ajar...kalau tidak,title 'Budak U' amat tidak sesuai dengan anda sebab anda tidak guna sebaik2nya..berkat dari pensyarah yang boleh diibaratkan sebagai ibu bapa pn boleh hilang...dinner?QS Sport?????...adakah kerana 2 events rasmi dan juga kebanggaan budak QS ini dah jadikan anda sebagai manusia yang kurang ajar..tidak salah nak bagi pendapat tapi bukan dengan cara yang kurang ajar nih...bagi ajk2 ad-hoc ni jalankan tugas dorang dulu...tengok dulu progress keje nh,bukan main hentam jerk..nanti masa post-mortem nak tibai xpe lar asal beradab,niat supaya jadi pengajaran untuk next events.ada ker budak part 6 kutuk ajk2 tuk QS Sport dan Dinner?????sebab kitorang tau event di bukan senang nak di handle....so,blaja appreciate lar majlis untuk meraikan korang jugak,bukan untuk orang lain pun.1 lagi pasal 'boikot'...belum pape dah hentam batch2 yang dikatakan 'boikot' nh...ape kata adik2 tolong tengok kat notice board lama2...notis dari cik ain da keluar,every batch majoriti da bayar qs sport dan dinner....so,dimanakah BUKTI2 yang mengatakan ada gejala boikot ni???...so,sebagai manusia yang berilmu dan berakal panjang....tolong muhasabah diri sendiri dan jangan mengeruhkan lagi keadaan...part 6 bagi sokongan penuh pada adik2 yang bertungkus lumus handle event nh,anggap aje sebagai dugaan...1 lagik,saya ingin menyuarakan sedikit pendapat dari beberapa student part 6...'amat menyedihkan event kali ini apabila ramai yang tak turun padang,lebih2 lagi hari kedua sport day?hari first pn,semua part 6 tunggu sampai events btul2 tamat dulu baru balik sebagai menghormati majlis..kitorang turun pdg nh sebab nak mengeratkan ukhwah dengan para junior2,nak kenal adik2...nak rasa kemeriahan qs sport nh walaupun kitorang terlalu busy..jadi,rasa bukan cam sia2 je pengorbanan kami ini apabila mendapati hanya kami rela berpanas selama 2hari namun ramai yang xde..erm...pape hal,best of luck utk dinner...plg ptg lecturer kne dihormati..

lalola October 8, 2009 at 8:36 AM  

alamak,,mknn yg c.teh upload ni yummy2....

adik2 October 8, 2009 at 8:43 AM  

to wakil part6...

bkn sngaje xnk pg qs sport,,p ktorg ade klas...
sorry.......

kanakkanak October 8, 2009 at 8:46 AM  

ha tol2....
ktorng da class...
sori ya..
n tq for ur advise....:)

ratna isteri laksamana sunan October 8, 2009 at 8:51 AM  

laksamana sunan..
kite jmpe kt kurun ke 15 ea..
(hanya org g bce HIJAB SANG PENCINTA je tau)
;)
kite klhkn kebatilan - org2 yg mcm taghut,yunak,manggala,putri kaber gondreng,org kaya seman mmg rmai ad dlm dunia yg fana ni..

wakil part6 October 8, 2009 at 9:45 AM  

its k...teguran ini khusus pada yang sengaja x involve ajerk..pls bagi kerjasama utk event sendiri...der hikmah jgkla dr insiden ini..sekurang2nye,u all tau bhw cnior2 part 6 termasuk mantan2 student qs perak sentiasa memantau xtvt perubahan ini termasuk prihatin pd anda semua...nh la namanye 'unite'...so,tq pd yg kasi penTAKdapat tu..baru lar kite dpt tgk wonderpets2 sedang menyelamatkan maruah PERUBAHAN dari terus diperlekehkan oleh insan2 kurang ajar itu...

cikteh October 8, 2009 at 10:30 AM  

October 4, 2009 11:45 AM
PATAH HATI said....

"...satu lg plez r perubahan is a student' society...lect plz bg r ahli perubahan wt ikut cara kteowg..."


APAKAH....selama 4 tahun saya menjadi penasihat PRUBHN saya tidak bagi, tidak izin atau tidak membenarkan ahli PRUBHN buat ikut cara ahli itu sendiri....?

Begitukah....?

BUKANkah....pemutusan dibuat di dalam bAGM, diundi dgn undian majoriti ahli, AJK Ad-hoc dilantik oleh ahli, aktiviti dilaksanakan oleh ahli, kemudiannya dibedahsiasat di dalam sesi post-mortem oleh ahli, dan segalanya mengikut ketetapan Perlembagaan Persatuan Ukur Bahan UiTM Perak yang telah dibuat oleh ahli untuk ahli....?

BUKANkah begitu....?

kambing bakar October 8, 2009 at 1:42 PM  

to wakil part 6....syg kamo..
xsgke abg2, kkak2 still sokong ktorg...terharu sgt.
huhuhuu......nk kuar i idung asenye.hihihi.....
smgt cmni yg kte mau....
cayok!!!

mantan presiden perubahan uitm perak October 8, 2009 at 3:04 PM  

aduhai warga perubahan,
aduh ! itulah kata yang dapat saya katakan..
mengapa semua komen negatif ini timbul ?
saya amat terkilan apabila membaca komen2 yang mencela, mengutuk, menghina dan semua
seangkatan dengannya :-(

seawal saya melibatkan diri
dalam Persatuan Ukur Bahan UiTM Perak
saya sgt bersyukur dan rase bertuah...
pelbagai ilmu saya telah pelajari yang sememangnya
susah didapati dari mana - mana institusi..
Perubahan banyak mengubah cara kehidupan diri..

Oleh itu saya terkilan dengan komen - komen
yang memberi impak negatif semata - mata..
Bagi saya semua komen itu adalah
dari orang yang hanya tahu untuk memberi kata - kata
tanpa memikirkan apakah yang dikata..

Sebenarnya orang yang tidak pernah melibatkan diri dalam aktiviti
persatuan tidak pernah tahu bagaimana realiti sebenar untuk mengendalikan
sesuatu program….justeru ini lah golongan manusia yang sangat rendah pemikirannya kerana hanya tahu berkata – kata tanpa mengetahui apakah situasi sebenarnya….
Hal ini cukup memalukan bagi seorang pelajar IPTA yang dipandang tinggi ilmunya walhal
entah ke mana fikirannya….

Jika anda sebagai seorang ahli perubahan yang komited dalam persatuan
insyaAllah anda akan dapat ilmu yang sangat bernilai….
Bagaimana untuk bekerja dengan orang lain…
Bagaimana untuk mengendalikan sesuatu program..
Bagaimana untuk memberi pendapat dan bagaimana untuk menerima pendapat…
Bagaimana bertindak secara professional dan bagaimana menguruskan masa…
Bagaimana untuk membuat keputusan dan bagaimana untuk MEMUASKAN HATI SEMUA PIHAK
Semua ini adalah ilmu ‘soft skill’ yang saya kira sgt berharga saya telah perolehi….

Tak rugi pun aktif dalam perubahan
yang penting niat mesti betul…usaha mesti ada…komited dan ikhlas dalam segalanya

Berfikirlah secara matang bukan seperti seekor monyet yang
hanya tahu untuk makan sebiji pisang....belajar dari kesilapan bukan hanya memberi kritikan..teruskan usaha gunakan peluang yang ada
untuk menjadi manusia yang berguna..

Untuk semua ajk yg telah menjayakan qs family n sports day, qs bowling dan semua aktiviti perubahan, terima kasih dan tahniah diucapkan...pengorbanan dan usaha anda semua sgt2 dihargai....untuk ajk qs nite good luck.....sekian wassalam...

ahmad dzafer October 8, 2009 at 3:20 PM  

Berfikirlah secara matang bukan seperti seekor monyet yang
hanya tahu untuk makan sebiji pisang

kihkihkih;p

part 6 October 8, 2009 at 5:07 PM  

semoga berjaya k utk part 2 yg handle dinner esok...ktorg part 6 ini sokong segala aktiviti yg dijalankan oleh PERUBAHAN...=)
semoga dinner esok menjadi kenangan manis untuk kita semua student QS....
daaaa...~~~~=)

AQ - faber castell October 8, 2009 at 6:03 PM  

Jangan memandang ke bawah (untuk mengetahui kekuatan tanah yang dipijak) sebelum memulakan langkah .Hanya
mereka yang menetapkan pandangan mereka ke arah horizon yang jauh dihadapan sahaja yang akan menemui jalan sebenar.fikir2kan lah wahai rakan2ku.....

good luck to ajk qs nite :)

Dzafer BAttlecry October 8, 2009 at 7:01 PM  

PART 6! PART 6!! HO!!!!

hayadih October 8, 2009 at 7:25 PM  

all the best to part 2 esok..diharap dapat buat yang terbaik..insyaallah...

org penang... October 8, 2009 at 7:43 PM  

ape suda jd???
ape suda jd???
ape suda jd???
sedey btoi aku...
sedey btoi mantan2 yg laen...
sedey btoi cik ain...
sedey btoi cik teh...
hampa ingat cik teh ngan cik ain tu apa????
adek2 hampa??
pnah hampa pikir apa ada dlm kpala depa??
brapa letey nk wt event bg jd best??
awat nk boikot org???
kita ni baguih ka?
apa jasa kita pada org??
renung2kanlah.....
so.....
kepada suma pt 2
aku nk wish gud luck!!!
semoga diner hampa jd dinner yg plg best!!!
aku bkn nk ckp besaq....
tp, as org yg pnah jd pm 2 kali...
aku nk pesan....
pedulikan apa2 kritikan org....
depa pn bukan baguih pn....
so....
work together as a team...
org yg xde otak je akan komen cemtu....
kepade manusia2 yg bace komen ni....
aku nk pesan... join la dinner tu...
menda2 ni(pengalaman)
xda kt kedai...
xleh beli...
so...
join la....
rugi x join....
kepada org2 yg cuba nk boikot diner...
xnk join xpa...
tp ingat!!!!
JGN SESEKALI CUBA NK MUSNAHKAN EMPAYAR PERUBAHAN YG CIKTEH, CIK AIN N SUMA MANUSIA YG PNAH TELIBAT UTK BINA EMPAYAR NI.... kepada suma ahli PERUBAHAN...
gi la dinner...
salam...

Panda makan nasi October 8, 2009 at 8:53 PM  

Macam brade2 kat atas ckap.. kalau nak majlis ni fun.. kite kene fun an.. bukan pas dapat makan trus angkat kaki.. Angkat kaki xpe lagi.. jangan angkat kambing golek bawak blekbilek sudah. ape yg penting? kerjasama! Aku kutuk x kutuk la brade. aku buat gak keje yang diberi pada aku. Janji xda yang buat B****** ngan aku. Mesti la para ajk nanti bengang an.. Jadi.. Hav fun all:)

Panda makan nasi October 8, 2009 at 8:54 PM  

thanks to cik ain.. saya paham gak mana duit tue pg. tq all. to cik teh jangan la simpan dalam hati..nanti sakit susah..

keraknasik October 8, 2009 at 9:57 PM  

nk mkn nie...da lapoo...afiq,ko mmg kacak!

keraknasik October 8, 2009 at 10:05 PM  

maner dinner nie...gua dah lama tggu nie..xsbr nk mkn kmbing gOlek nie....

EXCO-EXCO DINNER October 8, 2009 at 10:28 PM  

Bismillahirrahmannirahim...
Dengan nama Allah yng Maha Pengasih Lagi Maha Penyanyang,,,,
Ya Allah Ya Tuhanku..
KAU Berkatilah majlis pada hari esok YA Allah... berikanlah rahmat Mu..
Permudahkan lah majlis kami esok...
KAU berikanlah cuaca yang baik untuk kami... Permudahkan lah kami agar segalanya berjalan dengan lancar...
Sesungguhnye dengan berkat majlis malam esok...
Terjadilah antara ukhuwah antara kami...WARGA PERUBAHAN..
antara pensyarah2 kami...
Sesungguhnye KAU lagi Maha Pengasih, Maha Besar...
Amin.......
Ya Rabbal Alamin..

Terima kasih atas segala kritikan dan nasihat pada kami...
Insya Allah, kami akan buat yang terbaik untuk WARGA PERUBAHAN...

Terima kasih juga kepda semua pensyarah yang beri kami nasihat dan dorongan...

Terima kasih tidak terhingga juga kepada all da part 2 students yg beri kerjasama yg amt baik untuk menjayakan majlis ini....
Korang MMG BEST!!!!!

Dan yang amat penting.. CIK AIN...
terima kasih ats segalanya.. Melayan segala masalah dan karenah kami... Kami amtlah menghargainya...
WE LOVE YoU!!!!

Warga PERUBAHAN..
thnk for da supporting!!!!

Wonderpet October 8, 2009 at 10:33 PM  

SEMOGA ESOK XHUJAN~ AMIN~

ratna isteri laksamana sunan October 9, 2009 at 12:16 AM  

mlm ni sume part02 brsatu..
sume trun buat kje..huhu
skenye buat kje sme2.. ;)

sipot sedot October 9, 2009 at 12:28 AM  

jgn jd mcm mnyet hny taw mkn pisang.jdla mcm org yg taw mkn roti pisang d rahman..xsbr dnner wei...kicapmasin ko sabotaj aku eh

PM DinNER October 9, 2009 at 12:39 AM  

AKU PM DINER~~~~
AKU HARAP SMUA KEJE BJALAN DGN LANCAR...
MEMANG AKU BYK MNYURUH...
TP ITULAH TUGAS SORG PM...
KALU KORG CKP AKU X BUAT KEJE LNGSUNG...
BYK DA KEJE YG KO INGT AKU X BUAT...
CUME KEBURUKAN YG KO LIHAT...
X SMUA ORG SEMPURNA..
AKU PCAYA AJK AKU BOLEH BUAT DGN TBAIK..
N AKU HARAP KORG SMUA THIBUR DGN DINNER KALI NIE...
ALL DA BEST!!!

Wonderpet October 9, 2009 at 2:25 AM  

whatevar!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous October 9, 2009 at 2:32 AM  

like we don know u.we don buy on such cheap act.dala k.kmi buat untk prubhn from the early.nver 4 u

Anonymous October 9, 2009 at 2:54 AM  

kami di shah alam sentiasa sokong aktiviti perubahan di sana.yg xnk involve tu biarkan je..da org xnk pg nk watpe..xyah layan.korang yg nk pg, korang pg..msti best nnti klu ramai2.byk da org2 kuat perubahan buat utk aktiviti ni..hargai skit!!jgn nk sedap mulut ko je kate2 camtu.!!cbe klu ko(yg boikot) ni wat aktiviti..cb la buat..plssss..wat la..plss..buat kt padang polo ke..pstu yuran xyah bayar, aku bayar xpe (bg team2 org2 yg boikot ni la)..da nk dekat majlis tu..ak boikot!!ajak org ramai2 xyah pg..camne rase?korang da nk majlis esk da..mlm ni baru nk boikot2..awal2 dlu boikot la nk boikot pn..da capai undian 2/3% kan..da capai kate spakat..so,ikut je laa..
kpd team2 kuat perubahan..tahniah utk korang.well done..harap2 sume bjalan lancar esk.

kirim salam kt TOMMY.

i.b.s October 9, 2009 at 9:35 AM  

salam hahahah
gila la orang penang ang berani ngaku ang pm 2 kali ek? hahah salute la siot

tapi aku memang setuju la dengan cakap ang. Kepada semua warga PERUBAHAN, please, sokonglah aktiviti kita. ini kan persatuan kita, baik buruk 2 standardla, tapi janganla kita plak yang jadik pemburuk pemburuk 2. Fikirlah weh, usaha orang lain, apa hak kita yang goyang kaki ni nak komplen lebeh2. Hargai dan sokonglah mereka. Lau hampa nak event fun, semuanya bergantung pada kita yang ditakdirkan menjadi ahli persatuan ni.
Tengok orang penang,
sempoi, gila2 pon aku respek dia tau
memang betul pe dia cakap 2 kot.
Marilah kita jayakan dinner malam ni k
Berdoalah sama-sama k
Hargailah usaha cik ain n cik teh 2,
siang malam bersengkang mata nak tengok hampa hepi sebagai ahli persatuan
tapi hampa, ada nak fikir sal hati mereka mereka?
win win situationla.
lagipon, apa kita bagi, 2la kita dapat balik satu hari nanti tau,
harini kitalah kutuk orang,
esok, lusa, tulat? sapa tau ? orait, wargaa PERUBAHAN, have fun k... Salam

pemerhati October 9, 2009 at 9:48 AM  

Ape le bdoh sgt korg ni??? tau nak hentam org je.. xreti nak brsyukur ke??? klau dah tkdir mlm ni ujan, xkn kt nak lwn jgk.. ksian aku tgk PM kene hntam je.. smpai die main bola dgn p4 pun jd hal ke??? dah taem p2 mcm smpah, mcm mane die nak main.. aku jd die pun xnak main team smpah mcm tu.. ubah le pmikiran korg, jgn ikut ati.. ckp mcm org xder otak.. jd le org yg brpk mcm org yg mpnyai MINDA CLASS PERTAMA..

cikteh October 9, 2009 at 10:10 AM  

Dear i.b.s

"orang penang" tu memang mencipta sejarah dalam PRUBHN. Dia mmg jadi PM 2 kali. PM dinner, dan PM Sport. dan dia jugak la mantan S/U PRUBHN sem lepas. skrg tgh buat praktikal.

awak mmg patut salute dia. PM bukan kerja mudah. tp bila dah pernah buat sekali, kali yg ke dua akan jadi mudah.

apa yang penting...KERJASAMA...!!!

kambing bakar October 9, 2009 at 10:15 AM  

pmerhati...
kalu org dok mngata 2 mst la ada sbb...yg ko marah2 ni pe hal???ada pape talian hayat ke ngan pm 2????die byr kn ko duit dnnr ek...xpe sem dpn aku tlg byr kt ko...ckp org bodoh la ape la...mcm la ko ni pandai sgt....wei,BERUBAH la...demi nama PERUBAHAN...jgn pndi ckp jer..acu try turun pdg..tgk cmne.
ALLAH s.w.t dh bg setiap manusia yg ada otak....bgitu jga dgn haiwan....yg membezakannya adalah AKAL FIKIRAN....aku harap sgt yg ko gunakan AKAL FIKIRAN ko yang MAHAL 2, sebelum kate BODOH kat org lain....
SEKIAN......

kambing bakar October 9, 2009 at 10:18 AM  

APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!



APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!


APE YANG PENTING...!!!

KERJASAMA!!!!

Mantan Presiden JUL-NOV 2007 October 9, 2009 at 12:11 PM  

Assalamualaikum.....
Kepada ahli2 PERUBAHAN yang dikasihi...

Semoga dapat menggunakan peluang dalam setiap akiviti2 yang dianjurkan persatuan dengan sebaiknya..Time ini jelaa korang semua nak bersatu...korang heboh cakap pasal "Satu Malaysia"...tapi dalam persatuan sendiri pun x bersatu..nak gaduh2, nak hentam2 orang...

Ingatlaa..perjalanan korang jauh lagi dalam QS ni...if dapat diploma esok pun belum tentu da berjaya dalam hidup...korang perlu ingat ni ...persatuan diwujudkan utk bersatu...dengan ada persatuan macam inilaa korang boleh bersatu...tapi korang da salah guna persatuan ni...korang da jadikan persatuan ni tmpat nak lepaskan geram korang...apa ni semua??
if korang betul2 xpuas ati,be professional laa...kita QS ni kan professional...bglaa kritikan yang membina..bukan kritikan yang membunuh...

wahai ahli2 PERUBAHAN PERAK, kami di SHAH ALAM ni sentiasa mendoakan yang terbaik utk korang...kami ingat mana asal usul kami...kami doakan segala aktiviti2 PERUBAHAN lepas ni dapat dijalankan dengan baik...BERSATU LAAA AHLI2 PERUBAHAN PERAK!!!!!!!!!

Peace!No war!!!

Anonymous October 9, 2009 at 12:55 PM  

Assalamualaikum w.bt. kepada Umat Nabi Muhammad s.a.w..apa dah jadi ngan umat nabi muhammad skang nie..?kenapa boleh jadi macam gnie..?siapa yang ingin memecah belahkan ummat nabi muhammad..?adakah ini pertanda dunia ingin kiamat..?tak cukup kew dengan anasir anasir luar yang ingin memecah belah kan kaum islam..BODOH la korang nie, sesama melayu ngan sesama islam pon korang nak cari masalah..bangga la korang kalu dapt boikot aktiviti ek..pastu jadi samseng plak dalam Uitm..Universiti Ini Tempat Melayu..Bukan Universiti Ini Untuk Melayu cari gaduh..sian parent korang abeskan duet antar pergi belajar..x berkat duet yang korang dapat n x berkat ilmu yang korang dapat..ko dapat dekan setiap sem pon, kalu korang wat gnie, ilmu korang dapat x berkat..x guna p belajar jejauh..baik korang p noreh getah jew..LAST BUT NOT LEAST, BENHONG LA JADI GANGSTER SESAMA UMAT ISLAM NGAN MELAYU..KORANG NAK JADI GANGSTER, P PERANG KAT PALESTIN TENTANG ISRAEL..LAGI BAGUS..DARI KORAQNG MATI KATAK..

Mantan Biro Multimedia October 9, 2009 at 12:58 PM  

Assalamualaikum w.bt. kepada Umat Nabi Muhammad s.a.w..apa dah jadi ngan umat nabi muhammad skang nie..?kenapa boleh jadi macam gnie..?siapa yang ingin memecah belahkan ummat nabi muhammad..?adakah ini pertanda dunia ingin kiamat..?tak cukup kew dengan anasir anasir luar yang ingin memecah belah kan kaum islam..BODOH la korang nie, sesama melayu ngan sesama islam pon korang nak cari masalah..bangga la korang kalu dapt boikot aktiviti ek..pastu jadi samseng plak dalam Uitm..Universiti Ini Tempat Melayu..Bukan Universiti Ini Untuk Melayu cari gaduh..sian parent korang abeskan duet antar pergi belajar..x berkat duet yang korang dapat n x berkat ilmu yang korang dapat..ko dapat dekan setiap sem pon, kalu korang wat gnie, ilmu korang dapat x berkat..x guna p belajar jejauh..baik korang p noreh getah jew..LAST BUT NOT LEAST, BENHONG LA JADI GANGSTER SESAMA UMAT ISLAM NGAN MELAYU..KORANG NAK JADI GANGSTER, P PERANG KAT PALESTIN TENTANG ISRAEL..LAGI BAGUS..DARI KORAQNG MATI KATAK..

mantan mpp QS 07/08 October 9, 2009 at 2:08 PM  

salam...
betul la ckp mantan2 tu..

untuk junior2,,jgn la gaduh2 sesama sendiri ni..jgn buka pekong da dada sendiri..kami part 6 ni x kondem pape pon..unite la adik2 sekalian..jgn la wat camni..cume menjauhkan silaturrahim je..kami da lalui ape yg awk sume lalui sekarang ni..kami faham..sume ade risiko..apepn,tahniah la ye..

jg airmuka sesama sendiri..lg 1 nk pesan nih..mulut jgn lantang sgt bile berckp..pk dulu bile nk berckp..jg hati lecturer tu..x susah pn..

bila senior da tegur,pandai2 la ubah..jernihkan semula keadaan..quarantine je virus2 yg ade..delete pon xpe..team building kene jg..

kami syg PERUBAHAN..xnk ade kes2 cm ni lagi..sbb dulu xde pon cmni..

kami g dinner mlm nih..support korg..hujan??tawakal je la...

cik ain n cik teh,,go go chaiyok!!

cikteh October 9, 2009 at 5:40 PM  

terima kasih kepada semua mantan2 dan otai2 PRUBHN yg memberikan pandangan.

saya amat berbesar hati, dan berterima kasih kepada semua.

kepada part 06 yg sibuk...

kepada alumni PRUBHN yg lagi sibuk..... sedang buat degree, sudah habis degree, sedang buat masters, sedang bekerja...

terima kasih kerana masih sudi meluangkan masa utk memberi pandangan di blog ini

Dulu PRUBHN dibina dengan semangat dan keringat. Oleh mantan2 dan otai2 PRUBHN.

Harap PRUBHN tidak roboh dengan dengki khianat. Oleh anak2 ingusan PRUBHN.

optimus prime October 9, 2009 at 5:57 PM  

cikteh. sy tumpang geram tgk perangai bdk2 nih. diorang mmg tak reti jaga cik. tak de adab btol. mmg nak kena blasah bdk2 nih. prktkal t cik anto diorang ni kat opis sy. taw la sy nak wat camner. sy simpati dgn cik. cik tinggalkan aje perubahan ni cik. biar diorang wat sndri. bkn reti nak kata terima kasih pon.

ain-amalia October 9, 2009 at 6:03 PM  

tidak sabar nak p dinner malam nih...
kepada cik ain dan cik teh,banyakkan bersabar dan semoga sentiasa bersemangat mengemudi PERUBAHAN....
kepada adik2,semoga menyayangi PERUBAHAN.........
jangan lupa involve ape2 aktiviti yg dianjurkan oleh PERUBAHAN dari mula sampai akhir...
ahli PERUBAHAN sendiri yg menjadikan sesuatu aktiviti itu menjadi meriah atau sebaliknya....wokeh!!!=)
daaaaa.....~~~~~~~
salam....

AQ-gunting layer October 9, 2009 at 6:31 PM  

let's have some fun tonight..

Part6 best!!

PUB - KP AP114 October 10, 2009 at 11:23 AM  

MAJLIS MAKAN MALAM UKUR BAHAN BERTEMAKAN NOSTALGIA HARI RAYA BERJALAN LANCAR DAN BERJAYA.

SYUKUR KEPADA ALLAH SWT KERANA TELAH MEMBERKATI PROGRAM INI.

TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA TERLIBAT.

SYABAS KEPADA PENGURUS PROJEK.

TERIMA KASIH KEPADA PENASIHAT DAN PENASIHAT BERSEKUTU PERUBAHAN, AJK PERUBAHAN, AJK MAJLIS MAKAN MALAM SERTA TPHEP YANG TURUT HADIR.

SEKALUNG BUNGA ROS KEPADA SEMUA MAHASISWA/I UKUR BAHAN YANG TELAH HADIR UNTUK MENJAYAKANNYA.

route66 October 10, 2009 at 9:43 PM  

deap pemerhati:
ko x rase panas ke ke if budak2 ko main bola nyuk part lain??
cte sket???
weh
time before dinner,mana pm pergi??

samsung sgh c130 October 10, 2009 at 9:46 PM  

tq smua exco2,wkil part,ajk2,dan smua yg terlibat dari a to z.siap ade mercun lg.
alhmdllh kita dapat buat smua dgn lancar(even x bape lancar sgt).mula ny petang tu dah nak hujan,dah ade guruh dah pon.dgn berkat doa smua,hujan pon xde.pape pon,td mlm punye dinner gempak!!!
skali lg,part mmg bes!!!

yakuza October 10, 2009 at 11:46 PM  

selamat malam warga qs..hmm..bile sy bce certain cmmnt byk yg suke kutuk2 org len n suke sy ktkn disini..kite bley bg pndpt tpi dgn cara m'bina bkn m'hina..tgk dri sndiri..adkh ak ni baik sgt smpai nk condemn org len??adkh ak je bijak n yg org len xpndai gune otak??TLG LA...kutuk2 event org..lcctr terase hati gak..

Anonymous October 11, 2009 at 10:59 AM  

qs dinner mmg best laaa.
siap ada bunga api lagi..
msti budakbudak lain jeles.
hehe ;)

Ice October 11, 2009 at 12:30 PM  

http://www.youtube.com/watch?v=ahq5tlYeiBs .. video khas utk qs uitm perak

Anonymous October 12, 2009 at 9:10 AM  

tahniah kpd part2 yg menganjurkn dinner..kami part 1 will try our best next sem..wihih...sate besh!!>>boboqs1b

sape2 la October 12, 2009 at 12:31 PM  

to: patah ati..

ak mrh gk kt kaw sbnrnye..
1 je yg ak rse btol..
psl comparison yg kaw buat antre qs n arki@id

on my opinion..sememangny utk jd yg baik..kite kne tgk cntoh yg lg baik..supya kite amek bnd yg bek tu..olah dan buat ngn cara kite..

cntohnye la..klu dbndingkn jepun n msia dr sdut tknologi..cnfirm 1 dunia ckp jepun lg maju
btol kan?tu mmg x dpt denied by everybody pun..
kite sbgai msian..amek la tu sbgai cbrn..
supaya kita dpt buat lg baik dr japanese..

dan ble 'patah ati' mmbndingkn qs ngn arki@id..
aku rse ad btolnye..
xkn sume x prsn..
dlm uitm perak ni..arki dilihat sbgai 1 kos yg plg tngi..
sbb??cte dlmn x tau la..
tp ble tgk arkifest dirog ri sabtu lps..
aku mula trfkir ad btolnye kata2 'patah ati'..
mereka mnykong ssame arki..
cm x bg lgsg kos len lg hebat dr diorg..
myb diorg pun ad gduh ssame part..tp ble mereka brgabung..kita x dpt tgk pun yg diorg tu brgduh
ble ade junior dirog buat mslh..mereka mrah tros supaya rse hormat trhdp senior ad

mtk maaf to certain person part 1 qs..(BUKAN SEMUA) ad part1 yg biadap trhdp senior..
npe?
mnje sgt ke qs ni?

cik teh..kite x tegas ke dlm mmbntuk junior2 supaya hormt kt senior..atau senior2 sndri x dpt tnjuk cntoh yg bek??

kite fkir sme2 eh..
aku x puji dak arki..
aku sbgai wrge perubahan mst la nak qs lg dilihat lbih bgos..
tp sperti yg aku ckp td..kite prlu tgk yg lbih bek utk jd lbih baik..

sekian..salam..

cikteh October 12, 2009 at 4:25 PM  

Dear "sape2 la"

Bagaimana harus saya respon?

Mula2 kena betulkan English dulu. Bukan 'on my opinion', tapi 'IN my opinion'.

Saya bersetuju, bahawa utk menjadi lebih baik, kita perlu merujuk kepada yang lebih baik.

Tapi saya tak bersetuju dgn pernyataan awk :

"...xkn sume x prsn.. dlm uitm perak ni..arki dilihat sbgai 1 kos yg plg tngi.."

Mungkin di prsn awak je kot. Tidak di perasaan org lain.

Bab junior hormat senior. Kalau kita nak buat sampai ke tahap boleh mengakibatkan sabit kesalahan di bawah pelbagai Akta termasuk AUKU, saya sangat tidak bersetuju. Saya yakin semua sedar bahawa kita datang ke sini dgn satu nawaitu nak belajar supaya selepas 3 tahun kita akan dapat Diploma Ukur Bahan. Kenapa harus pendekkan, panjangkan atau runtuhkan peluang itu dgn mencari masalah dgn AUKU dan Akta2 lain, melalui Tindakan Tatatertib HEP?

Kerja membentuk junior, bukan kerja kita. Terawalnya adalah kerja makbapak masing2, yang patut dah ajar ttg hormat sesama insan tidak kira umur, bangsa, jawatan dan pangkat. Kemudiannya adalah moraliti individu itu sendiri sebagai budak U, utk tahu menghormati manusia yg lebih berpengalaman drpd dirinya (senior, kakitangan termasuk pak guard dan juga pensyarah).

Bagaimana boleh dapat moraliti yang begitu? Melalui terbinanya Kemahiran Insaniah atau Soft Skills. Nak belajar kat mana kemahiran itu? Rajin2 la aktif dalam persatuan. Moraliti akan terbina dgn sendirinya.

Terima kasih memberi pendapat

clay October 13, 2009 at 3:26 PM  

wei aqu turun time sport day evn tak daftar disebabkan semangat punyer pasal..korang bagi borag pyertaan lambat nak salahkan bdak2 plak coz tak ramai msuk sport day..dah la tak inform kat semua lecturer.that y la de bdak yang de class..maknanya korang pyer evn x best,panas(memang la),air tak de,makanan pown...hmmmm..roti keras..cap ape kau pakai..datng awal pown kupown pun tak dapat..adui..dah la senam erobik tak best..tuan haji gak best coz tengok kitorang..respek tuan aji..tabik spring pyer..contohi lah tuan aji..tapi ok la..bise la kan stiap evn mesti la de yang tak jdkan..yang penting kita cuba yang terbaik k..

cikteh October 13, 2009 at 8:07 PM  

dear clay

sila comment pada blog post yg betul

sape2 la October 13, 2009 at 10:06 PM  

oh..ok cik teh..
tq..

sye btol2 nk usaha utk qs..
idop QS!!

malimkundang October 13, 2009 at 10:07 PM  

adoyyyaaaiiiiii.....

sudah lama x masuk blog. masuk je blog post nih, tgk komen makan dalam je blaker. kpd tukang komen bg penTAKdapat, kalo le nko baca respon org laen kat atas nih, nko better p urut lidah n jari nko. bg perbetoi urat nko tu.

kpd mantan2 n otai2, cikteh n penasihat2 laen, terima kaseh sb bg sokongan kat persatuan bdk2 qs nih.

aku idup kat sini, aku taw cikteh je penasihat perubahan. siang mlm dia hempas pulas, tak prnh mtk balas pun. cool n maintain senyum jer. so, kalo dia nak simpan dlm hati apa2 komen penTAKdapat ni, mmg patut pun. aku pun rasa nak tumpang bg penampor je kat org tu.

mcm kata 'org penang'. jangan sesekali musnahkan empayar perubahan telah dibina ini. kalo nkorang tak bangga, tak pe. ramai lg bdk qs laen yg bangga. aku antara yg plg berbangga

samad October 15, 2009 at 8:23 AM  

alhamdulillah...
syukur...
dinner sdah blalu, khangatan dinner jalas terasa lg.
syukur dpt mkn byk mkanan.
thnx prt2.

Wonderpet October 15, 2009 at 8:51 AM  

kepada yang cakap makanan xcukup, kenapa boleh jadi macam itu sedangkan time event dah habis pon, makanan still banyak lagi sampaikan kitorang terpaksa bawa balik untuk mengelakkan pembaziran.

3534 October 15, 2009 at 3:29 PM  

ble nk post morte ni???
xsbar2 da nk pg ni..........=)

tok janggut October 17, 2009 at 3:21 PM  

ek eleh 3534..
tu nk hentam bebudak part2 la tuh..
rilek aa weh...
tak sume prfect..
ko tak tgk ke mse prsiapan..
ak tgk dr bidara diorg usaha sungguh2 tol ptg sblm diner tuh..
ko tgk jgk la kt usaha diorg..
jgn nk hentam je..rilek,rilek...

aiz 7 October 21, 2009 at 11:22 AM  

huhu.....bergaduhla korang....

93N3R4L October 22, 2009 at 10:38 AM  

satu jerlaa komen (saya)...bila kita join persatuan n buat keje persatuan kita akan tahu macam mana perit suka n duka dalam membinanya..bak kata mak saya..."rasa lah dulu dik...peh tu ko ckp laa bnyak mana sekali pun"..dan saya percaya..yang berkata2 banyak n merepek n mengutuk tu..hanya manusia yang tak pernah merasa kesusahan berpersatuan..
(saya pun dulu pernah menjadi insan yang berkata-kata tanpa melakukan kerja tp dalam hati jerla)..tapi sekurang-kurangnya..saya sahut cabaran untuk merasa kesusahan bekerja..dan bila saya tahu kesusahannya..otak dan hati ni akan berkata2 dahulu sebelum mulut dan tangan(bagi yang menaip)..maka...disini.. saya menegaskan... "JGN CAKAP BANYAK!! BUAT DAN TENGOK DULU!!"...saya tengok dinner ok sesangat jer...even kat dalam...kat mana itu bukan isu..kerjesama itu yang penting...WALLAHUALAM

clay October 22, 2009 at 11:46 AM  

okie cek teh..sy coment yang btul2 puyer..let go to post motm.huhu

Anonymous October 22, 2009 at 6:45 PM  

totally agree with u..93N3R4L

aku x boleh tido October 23, 2009 at 1:36 AM  

patah hati:patah ati aku baca ayat ko
org penang : ada betul apa ko cakap
cik teh : sabar yer cik..
ibs:aku suka ayat karma ko tu..
pengomentator yang mengutuk : susah siot nak bina sebuah negara...perubahan ni ibarat negara aku..siapa pun pemimpin nya..buruk mana pun pemimpin aku..ia tetap negara aku..even aku time merdeka tak laa sampai pergi dataran merdeka sambut merdeka..tapi kalau ada orang nak robohkan negara aku..aku sedia angkat senjata..weh..igt laa bro..lau ko tak syg pemimpin tak kesah laa..tapi sayang negara ko..ko ngutuk2 ni..ujung2..negara roboh..ko igt sng sgt ker nak bina negara tu sng2 jer ko nak robohkan..dah laa nak baiki negara pun xmau..lau hgpa usaha nak tolong xpa..peh tu..kutuk laa seguni pun (hgpa yg tnggung dosa)..igt..ia empayar orang penang..ia negara bagi aku...ialah PERUBAHAN..bagi yang rasa ada kekurangan..silakan..bersuara bagi memperbaiki negara aku ni..jgn nk robohkan..salam...

cikteh October 23, 2009 at 2:02 PM  

Dear "aku x boleh tido"

Saya amat hargai akan pandangan ini.

Saya suka analogi bahawa

"..ia empayar orang penang..ia negara bagi aku...ialah PERUBAHAN.."

Salah satu Program Education Objective (PEO) bagi Program AP114 adalah membina attitude esprit de corps di kalangan pelajar AP114. Dan kaedah paling sesuai adalah melalui aktiviti PRUBHN. Dan analogi awak membuktikan bahawa terdapat golongan di dalam AP114 (termasuklah orang penang) telahpun berjaya mencapai objektif ini.

Saya amat berterimakasih dengan pernyataan ini. Akan jadi kenangan abadi.

ubi October 26, 2009 at 6:05 PM  

sape nak parang ??
jahaahah
jgn la mcm ni

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP